dilluns, 26 de desembre del 2011

Cacera a Avinyonet ( 26-12-11)


       Avui s´ha fet una cacera en un torrent d´Avinyonet,no s´havia mirat però s´intuïa que n´hi podien jeure uns quants. A mig torrent n´han sortit dos.Un d´aquests l´ha fet el Josep, un mascle d´uns 70 kg molt maco, amb uns ullals que ja podien fer mal als gossos. L´altra l´ha fet el Jordi quan ha sortit del torrent a la vinya d´un tret molt llunyà. De la parada al porc hi havien 167 mts, això ja comença a ser un bon tret, almenys per nosaltres.




"MENUDO LANSE!!!"

dissabte, 24 de desembre del 2011

Cacera a Santa Eulàlia ( 24-12-11)


   
        Avui s´ha caçat a Santa Eulàlia ja que és un lloc petit es volia plegar aviat. Després de controlar-ho tota la setmana per fi, arribava el dia. Hi voltaven 4 o 5 porcs. Al final se n´han trobat 5 i d´aquests, se n´han fet quatre.No està gens malament. El Vicens i el Toni han tancat la part de Can Artiguetas, on han fet cap tres porcs  
 dos d´ells li han sortit al Toni, fent-los els dos. Un altre volia escapar-se per la zona del Vicens però també ha estat abatut. Al final magnífica jornada per als nostres amics.Aquests no paren!!!


diumenge, 18 de desembre del 2011

Cacera a Bàscara (18-12-11)


    Avui el Jordi i el Toni han fet una escapada a Bàscara convidats per l´Adrià. Allà després de saludar a tothom   s´han posat en marxa per gaudir de la jornada cinegètica que estava apunt de realitzar-se. A la foto es veu al Jordi ja a  la parada, el lloc no era de fàcil accés però al final tindria la seva recompensa.
  

      Al final només s´ha trobat un porc però el Jordi ha estat l´afortunat. Després de travessar  dos cops el riu el porc li ha fet cap per la vorera i la resta ja os podeu fer una idea de com ha anat.

dimecres, 14 de desembre del 2011

Cacera a Begudà (14-12-11)


     Avui el Toni s´ha fet una escapada en solitari. Ha anat a Begudà (Olot)  amb l´Adrià que és un dels cotos on ell caça.El paisatge és espectacular. Aquí es veu una vista de la parada que li ha tocat al Toni, no està gens malament. Imagineu un porc a tot gas per el camp del fons......quin compromís!!!.





      Al final de la cacera s´han fet cinc porcs amb només set parades.El Toni ha sigut un dels afortunat, no només per tirar,si no per fer aquest mascle amb una molt bona boca. Experiència i lloc per tornar a repetir un altre dia a poder ser amb la resta de companys.Això és millor compartir-ho que explicar-ho.

dimarts, 6 de desembre del 2011

Cacera a la Serra de l´Arboçar ( 6-12-11)



    Avui cacera a la Serra. Durant tota la setmana s´han estat controlant els rastres. N´hi havia per tot arreu i molts  i això feia que les espectatives fossin molt altes. No feia ni vints minuts que s´havia deixat i ja s´ha trobat la ramada. Han sortit 8 o 9 porcs o més. S´han tirat més de trenta trets en aquella zona i al final el Pedro n´ha fet un. En un dels primes empaits tres porcs s´han dirigit cap el Turó de les Llebres. El primer l´ha sentit el Toni com s´escapava per la pineda de sobre seu. El segon, una truja, li ha fet cap al Jordi . Aquest l´ha feta després de deixar-la cumplir. Això és temple!!!!. El tercer després de ser vist per uns boletaires i que el Vicens ho comuniques per la emissora, intentava escapar-se per la mateixa pineda per on ho havia fet el primer. Aquest no ha tingut la mateixa sort, per que, tot i estar cobert per els pinets s´ha deixat veure en una petita clariana i el Toni no ha deixat escapar aquella oportunitat.


Al final tres porcs morts i un d´ells, un mascle espectacular, d´aquells que en surten ben porcs.



diumenge, 27 de novembre del 2011

Cacera als Palagons d´Avinyonet ( 27-11-11)















                   Avui hem caçat als Palagons i han sortit porcs per tot arreu. S´ha tirat una bona quantitat de trets i al final s´han fet cinc porcs. Els nostres amics avui han tancat la cacera per darrera, per intentar parar els porcs que         s´escapen per la carena en  direcció a  Olivella. Encara s´estava engegant els gossos quan al Toni  se li ha presentat una colla que ja s´escapaven , però... mala sort!!  l´han olorat i abans de sortir-li   s´han girat. Aquesta colla ha entrat a cacera i se li ha començat a tirar. 
     Al moment ha entrat una altra colla empaitada pels gossos i el Josep i el Marc han acabat les bales. Un d´aquests porcs ha intentat fugir per on era el Vicens però aquest estava fí i l´ha mort. Un parell més de senglars han sortit al Jordi i d´aquest parell n´ha fet un. Aquí a la foto els podem veure als dos la mar de contents .
     Al final ha estat una gran cacera i ara toca  esperar el proper dia.

dissabte, 19 de novembre del 2011

Cacera a Caldes, Ferles ( 19-11-11)



           Avui hem caçat  a Ferles  i ha estat una molt bona jornada. Eficàcia  100%. 
  S´han fet córrer cinc porcs i tots ells s´han mort.   
Felicitar especialment al Pepe que ha fet triplete.
 El Toni, ha fet el primer dels  "Quatre Pilans" amb un bon tret quan el porc li venia de cara. 
A la foto inicial es veu la parada i si s´amplia  també es pot observar, al fons de tot, el porc. 


 


      Aquest porc  ben segur que era el mateix que ja se li va escapar setmanes abans, però aquesta vegada  no va tenir la mateixa sort....

diumenge, 13 de novembre del 2011

Cacera a Sant Pere Sallavinera ( 13-11-11)



           Avui cacera a Sant Pere i de poc ha anat que no fem porra! Sort n´hem tingut del Vicens que ha estat al peu del canyó (del seu rifle, és clar!...jeje ) fins l´últim minut. 
        Ja  finalitzava  la cacera i s´han llevat dos porcs.   Un d´ells ha anat a passar a una 70 metres de la parada del Vicens;  li ha tirat dos trets quedant mort, dins de les boixeres.   Aquest és el seu primer porc de  l´any amb en Joan de la Banca i esperem que no sigui l´últim. 
          Hem de dir també,  que a l´heroi d´avui li feia mandra  venir. Sort n´ha tingut dels altres dos que l´han enredat, que si no... no puja!!

dissabte, 12 de novembre del 2011

Cacera a Caldes,el Gasuc (12-11-11)




      Avui, i després d´ unes quantes setmanes, hem pogut fer una cacera una mica decent. 
S´han fet tres porcs tot i que podien haver estat molts més, però veient com anaven les caceres anteriors no ens queixarem pas... Han sortit dos colles de porcs i al Vicens, que era a la parada de Sisco, li han sortit tres senglars...i un d´ells ja no s´ha mogut  d´allà ; un altre l´ha aconseguit ferir  (seguint-li el Jordi el rastre de sang  fins a  la riera on allí  li ha perdut) i el tercer l´ha fallat. 
 Massa feina en  tan  poc espai, perquè  la parada no és com les que es troben a Vilafranca, on de vegades t´hi pots recrear i tot!!
 Avui s´ha estrenat a Caldes,  Ja era hora!!!

diumenge, 6 de novembre del 2011

Cacera a la Barquera, Arboçar ( 6-11-11)

 
     Avui caça a " la Barquera", que és una de les caceres maques de fer.  El dia, però,  no ens ha acompanyat.  Ha estat plovent tot el matí i com era d´esperar s´ha mullat tothom. Tothom..... menys el Marc ( per que no ha vingut, jeje...). 
        En Josep des de el COTXE anava preguntant a les parades si engegava o no i a la fí  no s´ha escapat de mullar-se i ha engegat. Encara no havien trepitjat els gossos la muntanya i els porcs ja marxaven esmunyits .Es tractava d´una verra amb quatre nodrissos. 
        A l´ instant tots els de la part alta de cacera s´han posat alerta esperant que entressin a parades.



          Finalment   l´Angel   ha aconseguit  fer tres porcs  i d ´altra  banda la  verra que  ha  fet el Toni quan   estava escapant-se.
.Això sí que és començar la cacera bé...10 minuts i quatre al sac!
 Més tard el Josep ha llevat més porcs però  s´han escapat,  Se´ls  ha tirat  però no se n´ha  fet  cap.

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Cacera a sant Pere Sallavinera ( 30-10-11)

            
      Avui el Jordi i el Toni han anat a Sant Pere Sallavinera però el Vicens no hi ha anat: es trobava  "indisposat".     Aiiiii Vicens que ens fem grans!!!
.El dia no ha començat gaire bé ja que tot el camí d´ anada hem trobat  boira.
Primer hem caçat sota el poble  (al castell hi havia la boir) i se n´ha fet un . 
 Més tard hem pujat al castell i allà s´ha aixecat una colla  de porcs just davant del Toni.  El primer porc que ha sortit l´ha fallat.  Doncs sí que començava be.....
 Mentrestant al Jordi n´hi ha sortit un de xic que no ha tingut cap problema en fer-se´l seu.   
Més tard el Toni n´ha tornat a fallar un altre (val a dir que  ha tirat de lluny i també era xic). 
Aquest any sembla que el Toni no està tant fi com la temporada anterior. A veure si s´afina..... ;-)









diumenge, 23 d’octubre del 2011

Cacera als cavalls d´Avinyonet ( 23-10-11)


    Avu,i com ja comença a ser una cosa normal,  ha estat una gran cacera. S´han aconseguit  fer cinc porc... i tots grossos!    La  jornada de caça tindria lloc a la zona dels" Cavalls",  d´Avinyonet. Començava bé el dia, j  que el Jordi    s´havia adormit i arribaria tard,  però arribant just abans de començar,  seria ell el més afortunat  .
No feia gaire que havien engegat i ja s´havia trobat la ramada. Un dels gossers ha pogut fer una truja. Després d´uns quants empaits han arribat els porcs a la parada del Toni , que n´ha fet un (tot i que n´hi havia més no ha pogut tornar  a tirar). 


         
           En el mateix moment que tirava el Toni, més avall  ha tirat el Jordi a un porc que se li ha escapat.   Però més tard ha arribat el Josep, n´ha fet córrer un altre, però aquest ha tingut menys sort perquè el Jordi ja s´havia canviat de lloc. 
   Ben avançada la jornada han llevat un mascle gran i després d´una molt bona empaitada li ha tornat a sortir  al Jordi , aconseguint ferir-lo de la pota, just després de tirar-li des d´ una bona distància. Un cop ferit i veient que deixava molta sang, ha decidit  seguir-lo.  Aquest "lanse" ha durat més d´una hora. 
Al final, a uns 2 ó 3 km de distància,  ha aconseguit  rematar-lo dins d´una riera.
Felicitats Jordi !!!!
 Aquest "lanse" és d´aquells que quan siguem vells ens l´explicarà una i una altra vegada...jaja!!!


      Com podeu veure el porc mereixia tot l´esforç que hi ha posat. Aprofito també per felicitar al Trapa, que avui n´ha fet un .  Ja li tocavaaaa!!



dimecres, 12 d’octubre del 2011

Cacera a la Serra de l´Arboçar (12-10-11)

   
          Avui gran cacera a l´Arboçar,en especial per els nostres amics ja que n´han fets uns quants.
Molt aviat ja s´han trobat els primers porcs. Com diuen per allà baix "el monte estaba cargao".
El Sisco ha estat el primer en arronsar el dit però sense sort i  poc després ja ha començat el tiroteig:  el Jordi, el Vicens, el Toni, el Josep, el Trapa ........   Ha tirat molta gent i ja es pot veure el bon resultat.
El Jordi  n´ha fet dos, el Vicens dos, el Toni un (i un de ferit que no hem recuperat),  l´Antònio un i l´ Ivan unnnnnnn!!   Des d´aquí aprofitem per felicitar-lo, jeje.
També hem de felicitar el "Gran Carusso " que amb la seva gran ajuda ha servit per recuperar un porc que havia ferit el Vicens. 
Aquestes caceres són les que fan afició!!

diumenge, 4 de setembre del 2011

Cacera a Caldes,Torre Nova ( 4-9-11)


          












     Avui és el primer dia de de la temporada i hem caçat la Torre Nova.
 El Toni ha anat a mirar rastres i ha trobat una bona colla de porcs  S´ha engegat i després d´una bona estona n´han començat a córrer uns quants.  Un d´ells ha fet cap a la parada de les "figueres de moro" i a aquest ja se li ha acabat el córrer.  Al final s´han fet tres porcs.
 No està gens malament per ser el primer dia!

dissabte, 27 d’agost del 2011

Cacera a Avinyonet ( el Pou Franci , 19-8-10 )


          Avui s´ha fet una batuda per danys a les vinyes. 
La jornada cinegètica començava molt aviat, a punta de dia, ja que les parades s´ havien d´anar a tancar força lluny. Tot pujant  ja es veien els primers rastres pel camí. Les dues últimesparades han estat  pel Jordi i el Toni. 
El Jordi  ha indicat la posició que havia d´ocupar al Toni i s´han separat just al final del corriol.
 El Toni només arribar a la parada ha descobert un porc entre uns pins joves que  possiblement  estava     d´"after". 
  Com ha dit el Marc al bar al matí :  - Aquests de Caldes tenen  un iman per als porcs... Perdó, segueixo, segueixo.....Sense fer soroll s´ha retirat una mica, ha desenfundat i carregat el rifle.... i quan ha tornat a treure el cap encara estava allà. El tret ha estat "efectiu" i el porc després de xisclar uns intants ha quedat mort. Mentre el Toni baixava a rematar-lo, just per sobre de la seva motxil·la n´han pujat quatre més.
Al moment ja han tirat més avall.  Ha estat el pare Creus que n´ha ferit un i després d´una bona feina dels gossers, el Trapa l´ha rematat. Han corregut més porcs però només se n´han fet aquest dos.
Bona feina per començar la temporada!

dimecres, 27 de juliol del 2011

Contrucció del caixó per la pick-up, estiu 2011.

      Hola a tothom! La temporada ja s´ha acabat fa temps i els nostres protagonistes han decidit de fer un caixò per col.locar-lo a la "pick up" del Jordi,  ja que hem hagut de jubilar el SUZUKI SANTANA SAMURAI...  Aquest cotxe es mereixia un descans després de més de 20 anys de servei.
       
        Tot el procès ha estat molt laboriós ja que s´ha fet tot manualment. Aquí els tenim amb la carcassa. Caram, sí que estan contents! I això que acaben de començar...  Tot ja comença a agafar forma!!


   Primera proba i el Jordi ens dóna el seu OK per poder continuar. Ara toca vestir-lo i posar les portes. Fins i tot sembla que sàpiguin  el que estan fent!


  
      

       Això sembla que ja està!. I no hi ha res millor que un bon dinar per poder-se recuperar de tot l´esforç.


            
          Després de dinar i amb la satisfacció de la feina ben feta toca la PROBA FINAL....   
                                     Moments d´incertesa i..... PERFECTE!!











          Com es pot  veure a les seves cares estan del tot satisfets pels resultats, ja que més just no podia quedar.  Ha anat tot a al perfecció i és que aquests, quan s´ajunten..........Ara només queda provar-lo.Què us penseu, que no ha faran?  jeje.


FINS AVIAT!!!





dissabte, 9 de juliol del 2011

Cacera a Caldes,Torre Nova ( 9-7-11)



            
          Avui hem realitzat una batuda per danys a Caldes de Montbui, concretament a la zona de la Torre Nova.
          El dia no ha pogut començar millor, perquè tot just encara no estaven totes les parades posades ja s´ha se n´ha fet un de gros.  El matí prometia  .S´han engegat gossos i el Jordi ha trobat un altre porc, que després d intentar escapar-se pel Cremat s´ha topat amb el Toni.  Aquí els podem veure tots dos a la foto. Quin estreno!  Aquest any pinta bé !!!!

Aprofitem per saludar aquesta temporada 2011-2012 a tots el que feu el "Xafi" de tant en tant.

dissabte, 19 de març del 2011

Cacera a Granollers de Rocacorba , ( 19-3-11)



      Avui penúltim dia de cacera i repetim a Granollers de Rocacorba . Les sensacions són bones i tots el condicionants son favorables per que sigui un molt bon dia de caça . Pujant cap a la muntanya tot estava furgat de la nit ; pinta bé !. Ens porten cap a les parades i al Vicens li toca al costat de l´aparcament dels cotxes.Una d´aquelles parades que no en donaries ni mig cèntim.



     A mitja  cacera i contra tot pronòstic el Vicens ha tingut la sort de fer-ne un. Renoi quin final de temporada!! . La seva parada semblava les Rambles del trànsit que hi havia. Possiblement per davant seu han passat tots els gossers  i fins i tot algun d´alguna altra cacera. Però el Vicens no ha defallit mai. Al final ha tingut premi a la paciència quedant demostrat que la parada bona és aquella per on passa el porc estigui on estigui. En canvi el Jordi i el Toni tot i que les seves parades estaven millor situades s´han hagut de conformar en veure córrer unes quantes llebres . Final de la cacera, 13 porcs  i cap a dinar!!!!.

dissabte, 5 de març del 2011

Cacera a Granollers de Rocacorba , ( 5-3-2011)



Avui cacera a Granollers de Rocacorba. S´ha acabat la temporada i aprofitem les últimes caceres que encara
     es poden  fer a Girona ja que és la província que les ha  allargat unes setmanes més.



     Aquí...el Jordi, que ha estat un dels afortunats amb el porc que ha fet. Un molt bon mascle i amb el "riflillo": si és queee ....està ensenyat !!. S´acaba  la cacera i el Jordi encara s´ha donat el luxe de fallar-ne un altre. Potser no està tan ensenyat com dèiem aquest  "riflillo" !!. El Vicens també n´ha sentit algun però no li han volgut saltar a la parada. El Toni avui ens ha fet campana perquè havia de treballar.Un altre dia serà !!. Al final, després del recompte, se n´han fet 16 que no està gens malament.



dilluns, 31 de gener del 2011

Cacera a Colònia Rosal , Font Freda ( 30-1-11 )

      
       Avui hem caçat a Colònia Rosal i no ha anat gens malament, tot i que encara podia haver anat millor si el Jordi hagués tocat el porc que li ha sortit. Haig de dir que després de un grapat de vegades que hem fet aquestes parades al final hem aconseguit de tirar-hi. Ja era hora!!!. El Toni n´ha fet dos a "Vilarrasa" a una parada que es fa abans d´arribar a Font Freda. Ha costat però al final ja s´ha estrenat aquest any. El Jordi i el Vicens tot i que han tingut oportunitats encara no ho han pogut fer. Encara queda tot un mes per arrodonir la temporada.