dissabte, 29 de desembre del 2012

Cacera a la Quera ( 29-12-12 )




         Avui hem caçat la Quera i ha sigut una molt bona cacera, al final s´han fet 11 en total. Només començar ja han començat a córrer porcs i així ha sigut tot el matí. Trets se n´han tirat molts, però no tots han sigut amb encert. Al Jordi li ha sortit un cabirol i ha sentit un porc però no ha tirat. I al Toni que estava a   l´altra costat de la cacera n´hi ha sortit dos. Primer  ha fet la verra ,que li venia de cara. Més tard ha fet un nodrís que intentava remuntar la tartera per davant seu. Alhora de plegar el Jordi  ha anat a donar un cop de mà al Toni per treure el porcs. A la foto es veu el Toni molt content,això si que és manera d´acabar be            l´any!!.


diumenge, 16 de desembre del 2012

Can Devesa ( 16-12-12 )

       Avui hem caçat a Can Devesa. La cacera d´avui era tota una incògnita, poques parades i no se sabia si hauria porcs. Al poc d´enjegar ja s´ha trobat un mascle.,aquest  ha anat a sortir a la parada de´n Jordi Nierga que li ha buidat l´escopeta ferint-lo en dues potes. Tot i que estava ferit encara ha corregut fins que ha sortit a la parada del Jordi que l´ha rematat. Al Jordi N.se li ha espatllat l´escopeta quant li ha tirat al porc i ara si ni surt un altre, el tindrà que fer girar per que li tirem els demés.


         Més tard hem trobat una colleta de porcs,la verra li ha sortit al Toni però no li ha pogut tirar perquè hi havia molta vegetació. Ha anat baixant i li ha sortit a la parada del Jordi N. que l´ha tingut de fer girar en direcció al Jordi. Aquest no ha fallat." Menudo lanse".  Després de que el Jordi fes la verra encara ens ha vingut un altre empait aquesta vegada li ha sortit un garrí al Vicenç però l´ha fallat.


   Aquí els dos Jordi treballant una mica, enhorabona als dos afortunats!!


dissabte, 15 de desembre del 2012

Cacera a Begudà (15-12-12)



      
          Avui ha sigut una bona cacera ,han sortit molts porcs i se n´han fet sis.Tot el matí hi han hagut empaits des de el primer moment. Al Jordi N. li ha sortit una colla i n´ha fet un i aquests mateixos porcs han anat a sortir a la parada que feia el Toni. A ell n´hi han sortit tres i li ha tirat a dos, i només n´ha fet un i encara l´ha tingut d´anar a buscar 25mts més amunt ja que no s´ha quedat mort allà mateix. Una mica més i no en fa cap. Toni estàs afluixant!!!. Quan s´ha acabat la cacera ha tocat arrossegar porcs i hem quedat tots baldats ja que tots eren bastant grossos, fins i tot un de 100Kg,quina feinada que ens ha donat!.


diumenge, 2 de desembre del 2012

Cacera a Llinde ( 2-12-12 )




        Avui hem caçat a Llinde i no ha anat gens malament. Només engegar ja s´han trobat els porcs prop dels remolcs dels gossos. El primer en fer-ne un ha estat el pare Trapa. Mes tard el domingo que n´ha fet dos que li han sortit a la vinya. Un porc ha volgut sortir per on hi havia el Toni,que l´ha girat, per que no li podia tirar. Aquest porc li ha entrat al Miquel que després de donar-li un ensurt ha tornat a entrat a cacera. Més tard ha tirat el Vicenç a un porc que li entrava per darrera .Per fi s´ha estrenat !!


Molt be Vicenç, ara ja no paris!!

        


dissabte, 24 de novembre del 2012

Cacera a Begudà ( 24-11-12 )
















            Avui s´ha fet una cacera  on hi havia molt de rastre. S´ha deixat anar i no s´ha trigat gaire en trobar els porcs. El Toni n´ha sentit un però no li ha volgut sortir, aquest mateix ha anat a veure al Jordi que l´ha vist però no li ha pogut tirar. Els porcs s´han anat escapant i fallant. Al final de la cacera al Jordi n´hi ha sortit un altre i a aquest si que li ha pogut tirar. Li ha tirat dos trets i se l´ha fet seu . S´ha tocat retirada i la cacera ha acabat, només s´ha fet un porc. La resta de porcs han quedat per un altre dia.














     

dissabte, 17 de novembre del 2012

Cacera a Sant Aniol (17-11-12)


                 Avui cacera a sant Aniol. La Jornada ha començat molt aviat, a les 5:30 ja estàvem en marxa. Després de dos hores i mitja hem arribat a les parades. A la foto es veu el recorregut que hem fet. Si des de el fons de la foto!. Ha començat la cacera i no sortien porcs. Uns quants muflons i al final uns quants porcs.

                                                                                                                                                           

          A la mitat de la cacera han avisat que havien vist un gran mufló que anava empaitat pels gossos. Aquest, després de molta estona, ha sortit a la parada del Toni que no ha dubtat en aprofitar-lo. Un mufló       d´aquests no et surt cada dia. Espectacular!!!!.

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Cacera a la Barquera (21-10-12)

       Avui hem caçat a Can Devesa. La cacera d´avui era tota una incògnita, poques parades i no se sabia si hauria porcs. Al poc d´enjegar ja s´ha trobat un mascle.,aquest  ha anat a sortir a la parada de´n Jordi Nierga que li ha buidat l´escopeta ferint-lo en dues potes. Tot i que estava ferit encara ha corregut fins que ha sortit a la parada del Jordi que l´ha rematat. Al Jordi N.se li ha espatllat l´escopeta quant li ha tirat al porc i ara si ni surt un altre, el tindrà que fer girar per que li tirem els demés.


         Més tar hem trobat una colleta de porcs,la verra li ha sortit al Toni però no li ha pogut tirar perquè hi havia molta vegetació. Ha anat baixant i li ha sortit a la parada del Jordi N. que l´ha tingut de fer girar en direcció al Jordi. Aquest no ha fallat." Menudo lanse".  Després de que el Jordi fes la verra encara ens ha vingut un altre empait aquesta vegada li ha sortit un garrí al Vicenç però l´ha fallat.


   Aquí els dos Jordi treballant una mica, enhorabona als dos afortunats!!


dissabte, 20 d’octubre del 2012

Cacera a Begudà (20-10-12)

   















                                                                                                             

         Avui  ha estat una altra cacera estranya. Ens ha plogut abans de començar just quan anàvem a parades. Retirada! i tots cap avall. Així fins a tres vegades. Al final ens ha respectat una mica i em pogut començar a caçar. Els porcs no han tardat gaire a córrer. S´anava sentint algun tret i els empaits no paraven.Al Toni li passaven per sota seu però no li volien sortir. Al final una verra li ha saltat al final de tot de la parada i amb una mica de sort l´ha mort d´un tret. Més tard l´Adrià li ha tirat a un molt gros ferint-lo. Quan s´ha acabat la cacera hem anat amb un parell de gossos per  veure si podíem troba-lo. El gossos no han trigat gaire en bordar-lo dins  d´unes bardisses, el gosser hi ha entrat hi l´ha trobat ja mort. Se n´han fet quatre i això que una mica més i no comencem!.  
   









dissabte, 6 d’octubre del 2012

Cacera a Sadernes ( 6-10-12)



















       Avui hem caçat a sobre a casa del Llorens, al Serrat Vermell. El lloc espectacular, a valgut la pena la caminada .La cacera com no també ha sigut molt bona. Tot el matí s´han sentit empaits sense parar i de trets cap a seixanta . El Toni ha fallat un garrí que havia tirat la parada de sobre seu. Però més tard no ha fallat un verro que li ha entrat per l´esquena .Aquest sempre està de sort. La resta del matí ha estat molt emocionant ja que no paraven de córrer porcs. Al final s´han fet 12 porcs i un mufló .Ara tocava treure porcs i cap a dinar.

No està gens malament aquest porc!

dissabte, 29 de setembre del 2012

Cacera a Can Serra ( 29-9-12 )



          Avui cacera a Can Serra. A primera hora ens dirigíem a les parades i el temps no pintava gaire be. Tothom  a lloc i es deixaven gossos. Només començar ja corrien porcs per tot arreu. El primer tret l´ha tirat el Vicenç que n´ha fet un. El seu primer porc de l´any , ja era hora!!!. Poc després i sense avisar a començat a diluviar, i de quina manera!! Els porcs passaven i quan et donaves conte ja t´havien passat. Al Jordi una mica més i l´atropellen per darrera i ni se n´havia adonat que li venia. La pluja no parava. 


       El Toni ha tingut de baixar al torrent a rematar un porc ferit d´en Joan Nierga i quan a tornat a parada ja podia escórrer la roba. Això si ,al final , n´ha fet un. Ja era el quart que veia, estava que es mossegava els dits i tot. Acabada la cacera tocava treure els porcs. Podeu imaginar com varem acabar tots de molls. Al final  5 porcs i cap a dinar.

dilluns, 24 de setembre del 2012

Cacera a Begudà ( 22-9-12 )



  
 

      Avui cacera a Can Devesa de Begudà . El dia començava amb boira a la carretera, sobretot per la part d´Olot. Arribem i cap a la muntanya  encara fosc. Tot estava moll de la boira "pixanera" i podeu        imaginar-vos com hem arribat a la parada. Això sí la cacera, espectacular!!. Teníem els de Santa Pau al costat i hem pogut gaudir de les dues caceres alhora. Uns empaits per tot arreu i trets tot el matí. El Toni que era sota l´ermita li  ha sortit una verra i l´ha feta. Al final s´han fet cinc però s´han fallat mots més. Bona cacera!!!




diumenge, 16 de setembre del 2012

Cacera a Begudà ( 16-9-12 )




             Avui hem tornat a caçar a Begudà. La cacera ha estat un pèl estranya. Només arribar  al lloc estaven tots els camps furgats (burrinats segons els del país) i la cosa prometia. Hem anat a parada i encara no estant tothom a lloc, un gosser ja ha deixat anar. No feia ni cinc minuts que érem a la parada que al Toni ja n´hi ha sortit un. Un tret i se l´ha fet seu. Tots hem pensat el mateix, si només començar ja n´hem fet un, quan entrin amb tots els gossos serà un festival. Doncs al final aquest i gràcies. La cacera ja ho té això.


       Quan el Toni ha anat a veure el porc, quina ha estat la seva sorpresa.......
 Havia mort un porc de tres potes!!!!. De fet, ja és el segon que fa d´aquests, els atreu!!.


                                                                       

dimarts, 11 de setembre del 2012

Cacera al Pelagons de l´Arboçar (11-9-12)





      
       Avui s´ha caçat els Pelagons,i ha anat molt be. Durant la setmana ja s´han vist molts rastres per la part de la carena i per això s´ha decidit d´anar-hi. Tot just començar, ja han avisat que han vist una colleta de porcs que es movien, i el gossos no han trigat gaire a fer-los córrer. Nos´ha trigat gaire a tirar, però s´han fallat. Aquests porcs han girat i han volgut sortir per on estava el Jordi, mala elecció!!. Li ha sortit una verra a uns 100mts  i l´ha mort . Poc després de matar la verra, ha vist un altre porc ,que ja se li escapava i li ha tirat un tret, també molt lluny. Alhora que el Jordi tirava,al altre costat de cacera,les altres parades gastaven munició a dojo. Quan s´acabava la cacera, el Jordi ha anat a mirar on havia tirat al segon porc, i sorpresa! i havia sang, l´ha anat seguint fins arribar on era ferit. Estava amagat dins unes gatoses i l´ha rematat.Aquest any el Jordi està que arrasa!!!. Al altre cantó de la cacera després de tots els trets, han aconseguit fer-ne dos més. Al final 4 porcs i cap a casa.Bona cacera!!!. Aprofito per felicitar al Miquel (4art per l´esquerra) per que avui era el seu primer dia amb nosaltres.Esperem que siguin molts més!!.


      Au, carregats i cap a escorxar!!.

diumenge, 9 de setembre del 2012

Cacera a Begudà ( 9-9-12 )




     
        
       Avui hem caçat a Begudà, i com es pot veure  ha anat força be.S´han fet quatre porcs.El primer l´ha fet el Toni,un garrí que venia de fora de cacera. Avui ha pogut estrenat el "palanquero" després de la restauració   
que li ha fet aquests estiu.




         A l´altre cantó de la cacera, el Jordi n´ha fet un altre. Això si, amb el permís del Vicens,ja que l´hi ha sortit primer a ell. Ha tingut  tant mala sort, que quan ha apuntat se li havia entelat el visor i no ha pogut tirar. D´això se n´ha aprofitat el Jordi, que ja estava al  cas de la jugada. 
 

diumenge, 26 d’agost del 2012

Permís d´estiu a Cova Marina ( 26-8-12 )




         Avui hem fet un permís a Cova Marina on els porcs estaven fent mal a les vinyes.Només anar a les parades la cosa pintava be, al Jordi i al Toni li han saltat tres porcs per la carena.Ha començat la cacera i no es trobaven els porcs. Quan ja es portava mitja cacera el Toni ha vist un porc gros que marxava esmunyit per la carena de davant.Després de buidar el rifle ha aconseguit tocar-lo a una bona distancia.La cacera ha continuat i ha sortit un altre porc que ningú sap per on s´ha escapat. Al Final de la cacera només s´ha fet aquest masclot.Retirada i cap els cotxes, la calor ja era insoportable!!!






diumenge, 12 d’agost del 2012

Permís d´estiu a Cal Bertran ( 12-8-12 )



        Avui s´ha fet un permís per danys a cal Bertran. El Toni avui ha estat un dels afortunats fent aquest mascle que ha pesat 112kgs. Encara estava preparant les coses a la parada i ja  ha vist 4 porcs que li han creuat la línia sense que pogués tirar. Darrera d´aquest n´ha sortit un altre que anava endarrerit,  li ha tirat però..... l´ha fallat. Encara estava dormit!!.


                                                             














   




        Al moment ja estaven els gossers allà i no han trigat ni un minut a córrer els porcs. S´ha fallat un altre porc al torrent i més tard s´ha arrencat aquest mascle que volia travessar la línia . El Toni que ja el sentia com li venia li ha tirat a un 60mts i l´ha deixat ferit. El Marc que ha vingut a la carrera l´ha rematat a dins el brut. Ja s´havia tocat retirada i encara ha creuat un altre porc la línia. Aquest també l´ha fallat el Toni ,això si aquest, ha passat com una bala ja que sabia el que li esperava. Avui el Toni fluixet, com es nota que són les primeres caceres.
                                                                                                          

dissabte, 24 de març del 2012

Cacera a Granollers de Rocacorba (24-3-12)




      Últim dia de la temporada per els nostres amics,a la població de Granollers de Rocacorba. La cacera ha estat de les bones amb un "tiroteo" de por i empaits per tot arreu. Encara no s´havia engegat gossos i al Toni ja se li ha presentat un verro a la parada i no l´ha desaprofitat.



    El Jordi aquesta vegada no ha tirat tot i que, li han llevat una de les ramades de porcs a sobre seu.A partir     d´aquí ha estat un no parar de trets i empaits.ESPECTACULAR!!!!.El Vicens també ha complert a la seva parada matant una truja que li baixava esmunyida.



   Al final la cacera s´ha acabat amb un total de 33 porcs morts.Aquí es pot veure una part dels porcs abatuts.
  Fins a la propera temporada amics!!!


dilluns, 19 de març del 2012

Cacera a Caldes, Rebolledes i Baga del Senglar ( 18-2-12)



















     Avui penúltim dia de cacera.S´ha caçat a Rebolledes i Baga del Senglar de totes les zones,una de les que més costa de matar porcs per la dificultat de tancar-la be.S´han trobat els porcs relativament ràpid però després de molts empaits els trets no arribaven,per fi s´ha tirat als primers  porcs, que s´han fallat i escapat fora de parades.La cacera ha arribat ja a la tarda que ha sigut quan el David tot anant a buscar els gossos fora de parades ha llevat un porc que ha entrat per darrera de la línia.Allà hi havia el Vicens que ja estava atent i ha fet una truja molt maca.Només uns minuts més tard s´ha sentit un tret a la parada de la nevera on hi havia el Toni. Allà li ha sortit un verro que ja s´escapava dels gossos i l´ha mort quan ja es disposava a escapar-se cap a la zona del restaurant.Aquest  verro és d´aquells que no li agrada a cap gosser que se li aculi en una bardissa.


















    Felicitem als nostres amics per aquest gairebé final de temporada.

dissabte, 28 de gener del 2012

Cacera a Caldes, Gasuc ( 28-1-12 )















         Avui s´ha fet una cacera de les bones, i al Gasuc, que allà no és fàcil.Se n´han fet set, i tots ells a la línia del transformador. Com podeu veure el Toni n´ha fet dos, aquest no para!.Un d´ells l´ha fet d ´un cantó del torrent a l´altre, amb suspens i tot per que s´ha anat a morir un tros avall.Cal dir també que el que ha estat més de sort ha sigut  el Florentino que n´ha fet quatre, no està gens malament!!!.Al final set i cap el camp de tir a dinar , jornada rodona.

dissabte, 7 de gener del 2012

Cacera a Caldes, entre carreteres ( 7-1-12 )


       Avui cacera a Caldes, al mig de les carreteres. Després de buscar els porcs tot el dia els han trobat a les 15:30 en un racó. La truja ha donat molta guerra i al final s´ha escapat i mentrestant un altre empait s´anava acostant a la zona de sota torres.Sense que hi poguessin tirar han sortit de cacera per la parada del mig. No feia ni deu minuts que ja s´havien escapat, han donat la volta, i han provat de tornar ha entrar pel cremat. Allà hi havia el Toni que ja se n´havia adonat. N´hi han sortit dos i n´ha fet un. Una mica més i tots cap a casa amb les mans buides.