dissabte, 29 de setembre del 2012

Cacera a Can Serra ( 29-9-12 )



          Avui cacera a Can Serra. A primera hora ens dirigíem a les parades i el temps no pintava gaire be. Tothom  a lloc i es deixaven gossos. Només començar ja corrien porcs per tot arreu. El primer tret l´ha tirat el Vicenç que n´ha fet un. El seu primer porc de l´any , ja era hora!!!. Poc després i sense avisar a començat a diluviar, i de quina manera!! Els porcs passaven i quan et donaves conte ja t´havien passat. Al Jordi una mica més i l´atropellen per darrera i ni se n´havia adonat que li venia. La pluja no parava. 


       El Toni ha tingut de baixar al torrent a rematar un porc ferit d´en Joan Nierga i quan a tornat a parada ja podia escórrer la roba. Això si ,al final , n´ha fet un. Ja era el quart que veia, estava que es mossegava els dits i tot. Acabada la cacera tocava treure els porcs. Podeu imaginar com varem acabar tots de molls. Al final  5 porcs i cap a dinar.

dilluns, 24 de setembre del 2012

Cacera a Begudà ( 22-9-12 )



  
 

      Avui cacera a Can Devesa de Begudà . El dia començava amb boira a la carretera, sobretot per la part d´Olot. Arribem i cap a la muntanya  encara fosc. Tot estava moll de la boira "pixanera" i podeu        imaginar-vos com hem arribat a la parada. Això sí la cacera, espectacular!!. Teníem els de Santa Pau al costat i hem pogut gaudir de les dues caceres alhora. Uns empaits per tot arreu i trets tot el matí. El Toni que era sota l´ermita li  ha sortit una verra i l´ha feta. Al final s´han fet cinc però s´han fallat mots més. Bona cacera!!!




diumenge, 16 de setembre del 2012

Cacera a Begudà ( 16-9-12 )




             Avui hem tornat a caçar a Begudà. La cacera ha estat un pèl estranya. Només arribar  al lloc estaven tots els camps furgats (burrinats segons els del país) i la cosa prometia. Hem anat a parada i encara no estant tothom a lloc, un gosser ja ha deixat anar. No feia ni cinc minuts que érem a la parada que al Toni ja n´hi ha sortit un. Un tret i se l´ha fet seu. Tots hem pensat el mateix, si només començar ja n´hem fet un, quan entrin amb tots els gossos serà un festival. Doncs al final aquest i gràcies. La cacera ja ho té això.


       Quan el Toni ha anat a veure el porc, quina ha estat la seva sorpresa.......
 Havia mort un porc de tres potes!!!!. De fet, ja és el segon que fa d´aquests, els atreu!!.


                                                                       

dimarts, 11 de setembre del 2012

Cacera al Pelagons de l´Arboçar (11-9-12)





      
       Avui s´ha caçat els Pelagons,i ha anat molt be. Durant la setmana ja s´han vist molts rastres per la part de la carena i per això s´ha decidit d´anar-hi. Tot just començar, ja han avisat que han vist una colleta de porcs que es movien, i el gossos no han trigat gaire a fer-los córrer. Nos´ha trigat gaire a tirar, però s´han fallat. Aquests porcs han girat i han volgut sortir per on estava el Jordi, mala elecció!!. Li ha sortit una verra a uns 100mts  i l´ha mort . Poc després de matar la verra, ha vist un altre porc ,que ja se li escapava i li ha tirat un tret, també molt lluny. Alhora que el Jordi tirava,al altre costat de cacera,les altres parades gastaven munició a dojo. Quan s´acabava la cacera, el Jordi ha anat a mirar on havia tirat al segon porc, i sorpresa! i havia sang, l´ha anat seguint fins arribar on era ferit. Estava amagat dins unes gatoses i l´ha rematat.Aquest any el Jordi està que arrasa!!!. Al altre cantó de la cacera després de tots els trets, han aconseguit fer-ne dos més. Al final 4 porcs i cap a casa.Bona cacera!!!. Aprofito per felicitar al Miquel (4art per l´esquerra) per que avui era el seu primer dia amb nosaltres.Esperem que siguin molts més!!.


      Au, carregats i cap a escorxar!!.

diumenge, 9 de setembre del 2012

Cacera a Begudà ( 9-9-12 )




     
        
       Avui hem caçat a Begudà, i com es pot veure  ha anat força be.S´han fet quatre porcs.El primer l´ha fet el Toni,un garrí que venia de fora de cacera. Avui ha pogut estrenat el "palanquero" després de la restauració   
que li ha fet aquests estiu.




         A l´altre cantó de la cacera, el Jordi n´ha fet un altre. Això si, amb el permís del Vicens,ja que l´hi ha sortit primer a ell. Ha tingut  tant mala sort, que quan ha apuntat se li havia entelat el visor i no ha pogut tirar. D´això se n´ha aprofitat el Jordi, que ja estava al  cas de la jugada.