diumenge, 29 de desembre del 2013

Cacera als Pelagons (29-12-13)



















         Avui hem caçat la Barquera, al poc de començar al Jordi li ha sortit una verra amb tres godalls que marxava esmunyida de la cacera. Ha tirat a la truja i a un garrí però només s´ha quedat el garrí. La truja li ha sortit al Vicenç però tampoc l´ha pogut parar. De seguida a un altre lloc s´ha trobat la ramada i ha començat els trets. Se n´han tirat molts però sense èxit. Al trapa li ha sortit un, però l´ha fallat, però més avall hi havia el Miquel no ha perdonat. Al final s´han fet quatre però podien haver estat molts més. Bona cacera, sobretot pel Miquel que ha fet el seu seu segon porc. Enhorabona!!

dissabte, 28 de desembre del 2013

Cacera a Santaló (28-12-13)


      Avui hem caçat a Santaló, la cacera no ha anat gaire be. No s´han trobat els porcs que pensàvem que hi haurien . Però tot i això n´hem fet córrer quatre o cinc. Nomes engegar n´han empaitat un que l´han fallat a tres parades,no era el seu dia. Un altre dels empaits ha passat pel Jordi que si que ha estat al cas i l´ha mort dins del brut. Un altre porc l´han fet entre els gossers en una de les arrancades. I poc més ens ha donat aquesta cacera. Un altre dia serà millor!!

dijous, 26 de desembre del 2013

Cacera a Palou (26-12-13)


     Avui hem fet una escapada el dia de Sant Esteve, però el Jordi no ens ha pogut acompanyar. Hem caçat a Palou. Els porcs han costat molt de trobar però al final els han fet córrer. Un del empaits ens ha vingut de cara i el porc li ha sortit a la Marta, que li ha tirat i l´ha fallat, però l´ha mort la parada de sota seu. No havien passat ni cinc minuts que ja venia un altre empait, el Toni que ja estava al cas, ha sentit soroll i li ha entrat un masclet d´uns cinquanta quilos. Li ha tirat i l´ha mort d´un tret . Al altre cantó de la cacera encara n´han fallat dos més. Tot i que era molt aviat s´ha tocat retirada ja que hi havia gent que tenia compromisos per dinar. 

diumenge, 22 de desembre del 2013

Cacera a la Barquera (22-12-13)




      Avui hem caçat la Barquera. El dia no podia començar millor , no feia ni cinc minuts que s´havia engegat i ja han començat a córrer porcs. De seguida ja s´han sentit trets per la part de Cal Bertran. A la poca estona ha entrat un empait per la nostre zona, el pare Creus ha avisat de seguida per l´emisora per que estava veien el porc que anava de cap a les parades. Els porc un mascle de uns 60Kg ,ha sortit a tot gas del brut despenjant-se per la costa. Els trets han començat, la parada de sobre ha buidat el rifle i el Toni fins l´ultim tret no ha aconseguit de tombar-lo.

     Més tard amb un altre empait ha sortit un porc enmig de la parada del Toni i el Jordi els dos han tirat alhora i el porc ha quedat mort. Quan han anat mirar-lo portava els dos trets. Feia porc d´això, que el Toni per sobre d´unes pedres veu un altre porc. La parada de sobre també l´ha vist i ha tirat però no l´ha tocat, aquest porc ha baixat pel brut i el Jordi ja li ha tirat però li ha marxat. La parada de més avall també li ha tirat i l´ha aconseguit ferir, més tard ha anat el Jordi a mirar-ho i ha vist sang, l´ha anat seguint fins ha trobar el porc.Aquest encara era viu i hem demanat l´ajuda d´el Trapa amb els gossos ,que ha baixat abans de plegar. Ha sigut posar gossos i ja l´han tret de la pineda. El Trapa li ha tirat quatre trets i al final l´ha mort, dura més aquest porc i acaba amb les bales de tothom!!. A l´altre banda de la cacera també han tirat molt,però sense tanta sort. Al final tres porcs i un matí molt distret. Ara tothom cap a comprar bales!! ja ja.



diumenge, 1 de desembre del 2013

Cacera als cavalls (1-12-13)




       Avui hem caçat als cavalls, hi havia molt de rastre i la cosa pintava molt be. Just davant les parades de la Font del Conill els han trobat, l´Antonio ha ferit un dins del fondo però al final s´ha escapat. Han corregut  porcs i per la part de les vinyes han tornat ha tirar però aquesta vegada els han fallat. Anaven una verra amb tres nodrissos que al final s´han escapat per el cantó de l´urbanització. El Toni al matí s´ha quedat sense parada i s´ha anat a posar a la carena de davant de la casa en runes. Des d´allà controlava tota la cacera de la part de davant ,gairebé de casualitat ha vist un porc que s´esmunyia per unes tarteres de la costa de davant i ha decidit de provar de tirar-hi. 



        Un tret i ja no l´ha vist més. Per emissora ha fet venir al gosser. Aquest, gracies a les indicacions del Toni l´ha trobat mort. "Menudo lanse!!" 284 metres (medits amb telèmetre). Un tiro de sort? potser si, però també val!!. Al final amb sort o no només s´ha fet aquest.