dissabte, 22 de febrer del 2014

Cacera a Riu (22-2-14)

El Toni amb la Perla i el garrí que han agafat els gossos

       Avui hem caçat a riu. Només engegar ja s´han trobat porcs però no volien saltar a les parades . Ha costat molt fins que s´han tirat els primers trets. Han sortit molts cabirols i això no ha ajudat a que la cacera anés gaire be, al Toni n´hi han sortit dos. Quan tot estava més tranquil ha sentit soroll i li ha sortit dos garrins pel final de la tartera. Ha tirat i n´ha ferit un, més tard ha vingut el gosser i l´han agafat els gossos. La Marta que era al Treu Petit n´hi ha pujat un de gros però després de tirar-li se li ha escapat, llàstima!!. Al final tot i les expectatives que hi havien abans de la cacera només se n´han fet sis. La pròxima serà millor!!

diumenge, 16 de febrer del 2014

Cacera a Serradell (16-2-14)

Parada on estava el Jordi.
Senglar que ha mort el Jordi, 30Kg



        Ahir varem caçar a Sant Aniol i quan es va acabar la cacera varem decidir de quedar-nos a fer nit a la Garrotxa. Sopar i nit a les Preses, amb tertúlia com no, de com havia anat el dia. Avui ens hem aixecat amb pluja, però com a senglaners que som hem anat al punt de trobada. La cosa no pintava gaire be. Al final ha afluixat i hem decidit de sortir, però hem sigut molt pocs. S´ha engegat i no s´ha trigat gaire ha trobar una colleta de porcs. Hi han hagut empaits en varies direccions i cap a les parades de més amunt han arribat els porcs. En Jordi que ahir ja va fer un, avui ha repetit. En Joan Nierga n´ha fet un altre i un parell més que        s´han escapat per la mateixa zona. A mig matí ha tornat a ploure fort i s´ha decidit de plegar. Tal i com pintava el matí ha estat ben aprofitat. Un parell més!!

dissabte, 15 de febrer del 2014

Cacera a Sant Aniol (15-2-14)


El Jordi aprofitant al màxim les oportunitats.

        Avui hem fet la cacera de Sant Aniol,la jornada ha començat molt aviat perquè a les tres ja estàvem en marxa. A nosaltres ens ha tocat al cap d´amunt de la cacera i hem tingut un llarg camí per arribar-hi. La cacera ha començat i no han trigat a córrer els primers porcs però de trets no se'n sentien, ha costat de fer anar els porcs a parades. Al cap de una estona s´ha començat a tirar i ha matar algun porc. Però tot i les expectatives que hi havien no han sortit els porcs que es creia que sortirien. El Jordi cap el migdia ha sentit soroll per darrera seu i se li ha presentat un porc que venia de fora de cacera. Li ha tirat els tres trets i ha aconseguit matar-lo. Un mascle bastant maco!. Al final se n´han fet set però se´n podia haver fet algun més ja que n´han fallat uns quants. Ara a esperar la pròxima cacera a veure si va millor.


diumenge, 9 de febrer del 2014

Cacera a la Serra (9-2-14)


          Avui hem caçat la Serra i Cal Ferret. S´ha començat per la part de Cal Ferret i allà s´han trobat dos porcs però han aconseguit escapar-se sense que se´ls hi pogués tirar. Ela gossers han saltat cap al cantó de la Serra entrant per la línia. Quan estaven arribant al Turó de les Llebres han aixecat un porc que ha sortit per per la part de abaix del camí, allà el Jordi després de córrer ha arribat a tirar-hi ,però no l´ha tocat i al final s´ha escapat. Els gosser han arribat a l´alçada de la barraca i allà han llevat la ramada. El Toni que era just a sota n´ha mort un que s´escapaba entre els gossos i el gossers. Els empaits han sortit en totes direccions i han començat els trets per tot arreu. El pare Trapa ha mort un a la línia .A la carena n´han fet un parell. El pare Creus També ha tirat però nomes l´ha ferit i al final s´ha escapat. El Jordi que era al terral li ha tirat a un altre i l´ha ferit i aquest si que al final s´ha pogut recuperar. Al final en un moment cinc porcs, no esta gens malament.

diumenge, 2 de febrer del 2014

Cacera al Puig de l´Ós (2-2-14)


       Avui hem caçat al reixat però de seguida ens hem adonat que allà els porcs no hi serien. Hem anat per feina i com ja sospitàvem allà ni rastre dels porcs que buscàvem. Hem canviat les parades i hem anat a fer el Puig de l´Ós que està just davant del que acabàvem de caçar. Ha sigut deixar anar i ja han abordat els porcs. Eren just davant les parades on estaven el Jordi i el Toni. Han arrencat i el primer empait i ha sortit al cap d´amunt de la línia. El Jordi li ha tirat però no l´ha tocat, ha travessat la línia d´un salt. Han tornat a posar el gossos a cacera i de seguida ja en tenien més. Una altra arrencada i tornava a tirar el Jordi,aquesta vegada li han sortit per sota seu i amb millor sort perquè ha fet un "doblet". Els empaits no paraven i encara se n´han escapat un parell més per la part de la carretera i un per la part de dalt de la cacera. Un altra no ha tingut tanta sort per que li ha sortit als peus del gosser i aquest no ha fallat. Avui hem plegat aviat tres porcs i cap a dinar!!