dimecres, 30 de desembre del 2015

Cacera a Aiguanegra (30-12-2015)

Un dia de sort!

    Avui s´ha caçat Aiguanegra i el Toni aprofitant que tenia un dia de festa ho ha aprofitat. La cacera no ha anat gaire bé per que no s´ha trobat el ramat que es buscava,però se n´han trobat uns quants      d´escampats que jeien sols. El Toni ha aprofitat el dia per que n´hi han sortit un parell i el ha mort tots dos. Al final han sigut els únics que s´han mort.

     

diumenge, 20 de desembre del 2015

Cacera al Cremat i la Font del Cuscó (20-12-15)

Els Totalhunters al complert, només falta la Marta.


         Avui ha sigut una de les caceres de les bones. Al final de cacera se n´han mort nou i podien haver estat més. Avui el gran triomfador ha sigut el Miquel que n´ha mort tres a la pedra de la línia .   S´han tirat molts trets i han sortit molts porcs creiem que tres colles de porcs. També a la línia n´ha mort un el Jordi i un altre el Toni. Aquesta ha sigut de les bones!!
   
           
     

diumenge, 15 de novembre del 2015

Cacera a Argelaguer (15-11-15)




        Avui hem anat a donar un cop de mà a la gent d´Argelaguer. Només començar ja s´han trobat porcs, però amb tant mala sort que tots han sortit al revés. Hi ha hagut molt empaits però pocs trets però al final encara se n´han mort cinc. Els Jordi que era dins de bosc ha mort una truja. Si a primera hora no s´haguessin escapat tants de gossos es podia haver fet una molt bona cacera. Però ja se sap, que no sempre va com voldríem, un altre dia ja anirà millor.

diumenge, 8 de novembre del 2015

Cacera al Pessebre (8-11-15)


       
        Avui hem caçat el Pessebre i han sortit molts de porcs. Ha sigut segurament la cacera on s´han tirat mes trets, que jo recordi, segurament hem passat del centenar. De seguida s´han trobat porcs i ja ha sigut un no parar de tirar. Hi ha hagut parades que li han tirat a sis i altres a tres ........això si, molts fallos!! . Els de Caldes avui estàvem a les parades "claus"de la cacera, segons el Marc. Quan ha engegat a sobre nostre han sigut els únics gossos que hem sentit en tot el matí...je je, en canvi si que ens han vingut un parell de porcs tirotejats de la cacera i just abans de sortir a les parades s´han partit i així el Vicenç i el pare Creus n´han pogut matar un cada un. Al final vuit porcs que no són gaires després de tant de soroll. Aquesta setmana n´hi haurà uns quants que hauran d´anar a comprar bales i uns quants més tindran de posar a punt les armes, a veure si per la pròxima........

diumenge, 1 de novembre del 2015

Cacera a la Serra ( 1.-11-15)

Avui el Miquel, un parell.!!

        Avui hem caçat a la serra i com sempre ha sigut una bona cacera. Ha costat molt de trobar els porcs per que estaven al final de la cacera, però quan els han trobat n´han sortit molts. De seguida ha tirat el Miquel i li ha marxat ferit tot i que més tard l´han trobat mort. Des de la penya  s´ha tirat molt i n´han fet un parell. Els gossos anaven fent arrancades i anaven sortint empaits de la pineda. El Miquel ha tornat a tirar i n´ha mort un altre al salt. Avui està intractable!! Els seus primers porcs        d´aquest any. En canvi el Toni a l´altre costat n´ha fallat un parell, aquí sempre són difícils de tocar. Al final sis, com sempre a la Serra es disfruta molt.

dissabte, 24 d’octubre del 2015

Cacera a Can Serra (24-10-15)


       Avui hem caçat a Can Serra i n´hem fet quatre, però deu ni do el que ha costat. A la nostra zona no se n´ha trobat cap, sort que ha anat venint algun empait i al final n´hi ha sortit un al Vicenç. Pam i al sac!!. Tot i que no era gaire gran, ja ha estat bé, tal i com pintaven les coses.....bé un altre dia ja anirà millor!!.


diumenge, 18 d’octubre del 2015

Cacera a la Calma (18-10-15)


     Avui hem caçat per primera vegada La Calma i ha anat tot molt bé. Abans de començar ja han sentit porcs esmunyits i ha sigut engegar gossos i començar a córrer porcs. De seguida s´han començat a sentit trets i gairebé se n´han sentit durant tot el matí. Ja cap a l´hora de plegar ha entrat un empait del la colla veïna i el Jordi que estava a retranca junt amb la resta dels de Caldes, n´ha mort un des del mirador de la torre d´alta tensió. Al final s´han fet 7 porcs i encara se n´han escapats uns quants.

dissabte, 10 d’octubre del 2015

Cacera a Riu (10-10-15)

El Jordi i el Toni al Serrat Vermell.

      Avui hem caçat a Riu i ha anat força bé. El Jordi i el Toni eren al serrat Vermell i se´ls hi ha presentat un ramat de porcs. El primer de veure´ls ha sigut el Toni i ha mort una verra i un tros més avall el Jordi n´ha mort un altre. D´empaits se n´han sentit forces i de trets també, aquesta cacera és de les maques.

La Marta amb els dos porcs que ha mort.
    La Marta era al treu petit i a mig matí se n´hi ha presentat un i després de buidar el rifle l´ha mort. Més tard encara li ha tirat a un altre i després d´una mica de suspens l´han trobat mort sota la parada. ENHORABONA el teu primer dia de dos!!! . Avui ella ha sigut la gran triomfadora, això anima a qualsevol. Al final se n´han fet 9 no esta gens malament. Ara cap a dinar i a celebrar-ho!!


diumenge, 4 d’octubre del 2015

Cacera al Ferret del Maset (4-10-15)


El Jordi content amb el seu repòquer



El Toni i el Jordi baixant porcs 
    Avui hem caçat el Ferret del Maset i ha anat millor del que ens esperaven. Contaven amb una colleta de porcs i al final n´han sortit un parell. Només començar ja n´han mort un que marxava esmunyit pel soroll. S´ha engegat i de seguida ja han començat els gossos a empaitar. Els porcs s´han escapat de parades però s´han posat de ple on estaven els de Caldes doblant parades. Després del tiroteig del Marc el Jordi n´ha pogut matar dos garrins i se n´han escapat un parell més. Els gossos han baixat a la riera a beure, ja que feia molta calor i allà han tornat a abordar més porcs i una altra vegada cap el Jordi. Més trets i dos garrins més, uff!! quin matí !!. Entremig dels gossos la verra també ha provat d´escapar-se per on era el Jordi i un altre a terra, avui era el seu dia,  semblava que tots el busquessin . Al final set porcs, un dia en que contàvem que en sortirien dos o tres. Aquest dia el Jordi el recordarà durant força temps.

divendres, 11 de setembre del 2015

Cacera a la serra de la Llampa (11-9-15)



Vistes de la parada

   Avui hem caçat la serra de la Llampa, només anar a parades ja es veia la carena tocada pels porcs de la mateixa nit. Els de Caldes avui han tancat la part de darrera de la cacera per intentar que no s´escapin ni els porcs ni els gossos. El Toni que era a la ultima parada tocant a la urbanització només començar ja ha sentit soroll darrera seu, eren una truja i tres garrins. Els hi ha tirat dos trets hi ha fet doblet, ha mort la truja i un garrí.
    Al cap de poca estona i ja començada la cacera n´han mort un al cantó del cotxe estinvat. No ha trigat gaire en sortir-ne uns quants per on estava el el pare Creus i el Jordi . El pare Creus ha mort la truja i se n´hi ha escapat un altre de petit i el Jordi n´ha mort un altre de petit que li ha sortit al camp de les colmenes. De trets pel cantó de davant de la cacera també se n´han tirat però res. Ja s´havia tocat retirada quan un parell de gossos que quedaven per recollir n´han llevat un i també ha volgut marxar cap a darrera. El Toni que ja havia recollit ha tornat a carregar i l´ha mort quan ja volia escapar-se de la cacera.
         Al final sis porcs més al sac ,aquest any si no s´espatlla, pot ser molt bo a veure com va la temporada.
El Toni amb els tres porcs.
El Jordi, el pare Creus, i el Toni amb el porcs que s´han mort a la seva línia.

El Josep i l´Ivan també han volgut sortir a la foto

dissabte, 5 de setembre del 2015

Cacera a Can Serra ( 5-9-15 )


Quin paisatge!!
         Avui hem caçat a can Serra i hem trobat bastant porcs, llàstima que n´hi havia molts de petits. Ha sigut engegar i començar a córrer porcs, els empaits s´han sentit tot el matí, s´ha notat que hi havien molts garrins i no paraven de donar voltes, els gossos han donat un festival d´empaits.              L´Esteve ha fet un doblet al Pla Magra i encara n´ha fallat un altre. El Toni n´ha deixat passar cinc de ratllats i al final n´hi ha passat un que ha pogut aprofitar.
     

            Al final se n´han fet sis, no esta gens malament per ser el primer dia, els gossos s´han cansat molt però han fet molt bona feina. Avui ha sigut una d´aquelles caceres que tothom disfruta ja que no pares de sentir empaits.

dissabte, 15 d’agost del 2015

Cacera a Llinde (15-8-15)

Avui el Vicenç estava molt content amb els dos porcs que ha fet.

         Avui hem caçat el torrent de Llinde i no ha anat gens malament. El Vicenç nomes començar la cacera ja n´ha mort un de mitjanet que li pujava pel torrent. Mes tard s´ha trobat un de gros i després de fer unes quantes voltes ha pujat també torrent amunt i també l´ha mort el Vicenç. Caram mig dematí i ja en porta dos!!!. Encara se n´han trobat més i al Vicenç quan hi havia calma encara n´ha sortit un altre, a aquest li ha tirat però només l´ah ferit i després de molta feina encara s´ha escapat. Encara hi ha hagut temps per llevar-ne un parell més i el Jose a la casa n´ha mort un. Al final tres porcs, no esta gens malament, llàstima de ferit que s´ha escapat. Aquest any el Vicenç esta a tope!!.

diumenge, 9 d’agost del 2015

Cacera a cal Bertran (9-8-15)

 Un mascle força maco!. 

         Avui ha tocat cacera a Cal Bertran. Tot anant a parades els de Caldes ja n´han sentit un que         s´esmunyia fora de cacera, aquest encara no havia anat a dormir. Els gossers han engegat i no han trigat gaire a trobar el primer, li han tirat a la feixa erma, el vecino , li ha tornat a tirar el Manuel i ha acabat matant-lo el Toni quan ja reculava cap a la casa per escapar-se. Encara n´hem trobat un altre que li han tirat a la línia, el Rafa i donant tot el tomb li han tornat a tirar ferint-lo. Quan ja el donàvem per perdut ens han avisat que l´han vist com travessava la carretera i anava molt ferit. Ho hem anat a mirar i al final l´han rematat dins el brut on s´havia amagat per que ja no podia marxar més.

dissabte, 1 d’agost del 2015

Cacera a Palou (1-8-15)

El primer de l´any del Toni.

           Avui hem caçat a Palou ja que hi havien uns porcs que feien mal al blat de moro. No hem trigat gaire en trobar-los, un s´ha escapat per dalt de la cacera. En un dels empaits s´han sentit uns quants trets i n´han mort un a les parades noves que es vam arreglar a l´estiu. Quan la cacera estava mes tranquil·la al Toni n´hi ha entrat un de darrera de parada i l´ha mort. Avui ja s´ha estrenat aquesta temporada, el primer!!!. La cacera no ha trigat gaire més a acabar-se ja que la calor ja començava a apretar.

dissabte, 18 de juliol del 2015

Cacera al Palets (18-7-15)

Els primers de l´any.

        Avui hem caçat amb un permís per danys als Palets i tot i que ha fet molta calor encara n´hem fet tres. A primera hora ja s´han trobat els porcs i de seguida ja han tirat als palets, els hi ha tirat el Cubatas i l´ha fallat i al moment ja tirava el Jordi al riu i l´ha mort. No havia passat ni mitja hora que el Jordi tornava a tirar i el segon, quina manera de començar la temporada. Aquest any promet!! De seguida els gossos ja han afluixat i ja no ha donat temps de fer res mes.

diumenge, 12 de juliol del 2015

Cacera al torrent de la bòbila (12-7-15)

Mascle de 25-30kg
Els Vicenç va llençat, el seu segon porc de la temporada.Enhorabona!!


  
















     Avui hem tornat a sortir de cacera per danys als arbres fruiters. Hem caçat el torrent de la bòbila i la cosa només començar ja prometia. El Jordi i el Toni encara no estaven a parada ja han sentit porcs dins les canyes. El Marc ha engegat a la part de dalt i no ha trigat gaire en trobar-los. El Primer empait ha anat torrent avall i de seguida s´ha sentit un tret, ha tirat el Vicenç i l´ha mort. Més tard      n´ha sortit un altre i també s´ha mort, quan marxava pels camps que van cap a la serra. Al final un parell i retirada!!!!. La calor ja començava a apretar i els gossos pateixen molt.

Rematant el matí!








diumenge, 14 de juny del 2015

Cacera a Covides (14-6-15)

El Vicens amb el primer de l´any.


       Hola a tothom, avui primera cacera que fem de la temporada. Es tracta d´una cacera demanada per danys als conreus. Hem caçat el torrent de Covides i ha anat força bé, n´hem fet cinc però se         n´han escapat encara uns quants més. Ja se sap, la gent ara pensa en platja!!, i els canons de les armes amb la calor estaven torts. A mida que anem arrivant a la temporada la gent ja s´anirà afinant. Molt de trets i molta feina dels gossers a rematar els porcs ferits. El Vicens avui ja s´ha estrenat, el primer que veu aquesta temporada i ja l´ha mort. Això si que és començar bé la temporada!!!. Enhorabona!!!.

diumenge, 29 de març del 2015

Cacera a Santaló i Canet (29-3-15)

Un bon mascle, aquest deixarà bon regust de boca.

        Avui és l´ultim dia de cacera i hem caçat la zona de Santaló i Canet conjuntament amb la colla   d´Argelaguer. Hem trobat segur tres colles de porcs però ha costat molt de tirar, la cacera és molt llarga i els gossos tenen   que  apretar bastant per que surtin a parades. El Jordi que era a la part més baixa de la cacera ha mort un verro força gran quan li travessava el torrent.

Un parell més ,rematant la temporada.
        En una de les arrencades,un porc d´uns cinquanta quilos li ha sortit al Toni, li ha tirat un tret i després d´uns moments d´incertessa l´ha trobat mort din de la bardissa. Més tard ha baixat un empait de dalt i el Codina li ha tirat tocant-lo de la galta. Aquest porc s´ha fet amunt i el Toni l´ha mort quan li passava per la part baixa de la seva parada. Al final se n´han fet tres i quina manera millor d´acabar la temporada que essent els afortunats. FINS LA PRÒXIMA TEMPORADA!!!!

dissabte, 7 de març del 2015

Cacera als túnels de Castellfollit (7-3-15)

Aquest ja està llest.
Vistes de la parada.
        Avui hem caçat la zona de sobre dels túnels de Castellfollit. Hem engegat i de seguida s´ha trobat una colleta de porcs. No han trigat gaire a petar els primers trets. De porcs en corrien però costava molt de que sortissin a parades a aquestes alçades ja se les saben totes. El Jordi n´hi ha sortit un i l´ha mort. Avui era el seu aniversari i la colla ha volgut tenir un detall amb ell, ja ja. També ha sigut l´aniversari del Jordi Nierga i també ha tingut el seu porc , això ni fet expressa ment.


Quina manera de celebrar l´aniversari. Felicitats!
       Al final se n´han fet cinc, l´Oscar també n´ha fet un de molt gran i ha sigut el que ens ha donat molta feina ja que l´hem tingut de treure de cara a munt i ens ha fet suar de valent.

dissabte, 28 de febrer del 2015

Cacera a l´hermita de Sant Julià (28-2-15)


El Toni amb els seus dos dobletes!
     Avui hem caçat la zona de l´hermita de Sant julià. Ha estat una cacera on no s´han trobat gaires porcs. Els primers empaits s´han sentit per la part baixa de la cacera i al cap d´una estona al Toni li han sortit dos porcs i ha fet el doblet, un truja amb un garrí. Més tard pujava un empait i una altra vegada li han tornat a sortir al Toni i ha tornat fer un altre doblet, una altra truja amb un nodrís, buf quin dematí que porta!!. A la mateixa cacera dos dobletes avui qualsevol li diu alguna cosa. Al final de cacera se n´han fet cinc. Ara a treure´ls de la muntanya i cap a dinar.
El Jordi i el Toni amb el Josep que avui ha deixat el país del vi per gaudir d´una cacera a la garrotxa.



diumenge, 22 de febrer del 2015

Cacera a la Reserva (22-2-15)


Bon quadre de porcs.

        Avui és l´ultim dia de la temporada a Avinyonet ja que la cacera a Barcelona ja es tanca. Hem caçat la reserva per que hi havien quedat bastants porcs i després al estiu donen molts problemes i moltes queixes. Només engegar ja s´han trobat i ja ha sigut tot un festival de trets tot el matí. Els porcs sortien per tot arreu i anaven caient.

Els Hunters amb el Marc i les captures.
Medalla segur!!





















           A la zona que cobrien els de caldes també han tingut sort. Davant del Jordi i el Toni n´han llevat un parell i el Jordi ha mort una truja amb un tret molt llarg. El Toni també ha tirat però l´ha fallat, aquest mateix porc li han tirat més parades fins que l´han mort. Més tard i després de sentir-se trets s´ha començat sentir un empait que s´acostava a la nostra zona un porc gros ha passat per darrera les parades. El Toni li ha tirat i l´ha ferit i la tingut de seguir-lo per poder-lo rematar. Al final se n´han fet onze i ha estat una cacera espectacular. Quina manera d´acabar la temporada!!.

dimecres, 4 de febrer del 2015

Cacera a Can Serra (4-2-15)

Els Jordi amb el masclet que ha mort.

        Avui hem caçat a Can Serra i hem trobat un bon grapat de porcs. Només engegar ja n´han trobat un de gros i l´ha mort l´Esteve. Al cap d´una estona s´ha trobat la ramada i hi ha hagut empaits tot el dematí. El Jordi que era en una punta de la cacera n´ha mort un dins el brut quan s´anava per escapar. Hi ha hagut més trets i mes empaits però al final de la cacera han sigut tres els que s´han caçat.

dissabte, 31 de gener del 2015

Cacera al túnels de Castellfollit (31-1-15)


La parada que feia el Toni al torrent.

   Avui hem caçat als túnels de Castellfollit, la part més baixa. Hem tancat molt curt per que érem molt poca gent i per que contàvem que estàvem prop dels horts del riu. els primers que hem trobat han marxat al reves i s´han escapat. més tard n´hem trobat una altra colla i també han agafat la mateixa direcció però els han fet girar i han entrat a cacera. Al Toni li ha sortit una truja i l´ha mort abans d´atravessar el torrent. El Llorenç que era més avall també li ha sortit una truja i també l´ha mort. També s´han vist garrins petits però s´han deixat passar. Els gossos n´han agafat un parell i ja hem plegat per que hi havia més truges amb petits. Retirada!!
La truja que ha mort feia uns cinquanta kg

dissabte, 24 de gener del 2015

Cacera a Sant Aniol ( 24-1-15 )





    Avui cacera gran a Sant Aniol. La cacera ha començat molt aviat ja que a les sis del matí ja estàvem camí de les parades per que estan molt lluny del camí i són de difícil accés. La Marta i el Toni han anat a Martanyà i el Jordi a les Canals. Després de més de una hora de caminar es col·loquen els primers de parada els demés continuem. Una "estoneta" més i ens col·loquem els últims. Al cap de poc comença la cacera.  Avui hi ha bastants gossers i de seguida ja corren porcs Però encara trigarà una mica a sentir-se els primers trets. Després dels primers trets ja es comença a tirar per els altres llocs. Al Toni n´hi surt un de petit i el mata de un tret.     M´es tard li surten tres i mata una berra molt grossa i quan faltava poc per plegar n´hi surten dos més i en fa un altre. Al final tres !!!

        El Jordi que era a les canals no ha tingut sort fins al final de cacera, n´hi ha sortit un petit que anava esmunyit, pam i a terra, ja en té un !!! Al final se n´han mort deu , ara toca lo pitjor baixar-los!!!!. La baixada ha estat molt dura i hem acabat fets pols però la cacera ha valgut la pena!. Avui dormirem tots plans i demà serà un altre dia.

dissabte, 10 de gener del 2015

Cacera Santaló i Canet (10-1-15)

Un parell més al conte del Jordi.

        Avui hem caçat la zona de Santaló i Canet. La cacera ha anat bé tot i que no hi havia molts porcs. Els primers empaits s´han escapat al reves emportant-se gossos. El Jordi que era al fons de la cacera ha tingut sort. Primer n´hi han sortit dos i n´ha mort un i al cap de poc se li ha presentat un altre que marxava esmunyit i també l´ha mort.Al final se n´han fet cinc i pel Jordi ha sigut un dia de cacera molt ben aprofitat. S´ha acabat la cacera i ara toca treure els porcs. Fins la pròxima!

       

diumenge, 4 de gener del 2015

Cacera a Cova Llarga (4-1-15)

 Els de Caldes amb l´Antonio contents amb les captures.

         Avui hem caçat Cova Llarga i ha sigut una cacera molt rara. Nosaltres hem anat a tancar unes parades noves i quan encara no estàvem tots posats ja ens han avisat que ja pujaven els porcs. El Jordi i el Toni que encara buscaven les parades ja han vist cinc porcs com s´escapaven cap a la bandera de les Comes. De seguida ja ha tirat el Miquel que ha mort una verra i tot seguit el pare Creus que ha mort un mascle molt maco.  S´han engegat els gossos per mirar si havien quedat porcs però res mes ja havien sortit tots. Avui la cacera ha acabat abans de començar !!!