dissabte, 31 de gener del 2015

Cacera al túnels de Castellfollit (31-1-15)


La parada que feia el Toni al torrent.

   Avui hem caçat als túnels de Castellfollit, la part més baixa. Hem tancat molt curt per que érem molt poca gent i per que contàvem que estàvem prop dels horts del riu. els primers que hem trobat han marxat al reves i s´han escapat. més tard n´hem trobat una altra colla i també han agafat la mateixa direcció però els han fet girar i han entrat a cacera. Al Toni li ha sortit una truja i l´ha mort abans d´atravessar el torrent. El Llorenç que era més avall també li ha sortit una truja i també l´ha mort. També s´han vist garrins petits però s´han deixat passar. Els gossos n´han agafat un parell i ja hem plegat per que hi havia més truges amb petits. Retirada!!
La truja que ha mort feia uns cinquanta kg

dissabte, 24 de gener del 2015

Cacera a Sant Aniol ( 24-1-15 )





    Avui cacera gran a Sant Aniol. La cacera ha començat molt aviat ja que a les sis del matí ja estàvem camí de les parades per que estan molt lluny del camí i són de difícil accés. La Marta i el Toni han anat a Martanyà i el Jordi a les Canals. Després de més de una hora de caminar es col·loquen els primers de parada els demés continuem. Una "estoneta" més i ens col·loquem els últims. Al cap de poc comença la cacera.  Avui hi ha bastants gossers i de seguida ja corren porcs Però encara trigarà una mica a sentir-se els primers trets. Després dels primers trets ja es comença a tirar per els altres llocs. Al Toni n´hi surt un de petit i el mata de un tret.     M´es tard li surten tres i mata una berra molt grossa i quan faltava poc per plegar n´hi surten dos més i en fa un altre. Al final tres !!!

        El Jordi que era a les canals no ha tingut sort fins al final de cacera, n´hi ha sortit un petit que anava esmunyit, pam i a terra, ja en té un !!! Al final se n´han mort deu , ara toca lo pitjor baixar-los!!!!. La baixada ha estat molt dura i hem acabat fets pols però la cacera ha valgut la pena!. Avui dormirem tots plans i demà serà un altre dia.

dissabte, 10 de gener del 2015

Cacera Santaló i Canet (10-1-15)

Un parell més al conte del Jordi.

        Avui hem caçat la zona de Santaló i Canet. La cacera ha anat bé tot i que no hi havia molts porcs. Els primers empaits s´han escapat al reves emportant-se gossos. El Jordi que era al fons de la cacera ha tingut sort. Primer n´hi han sortit dos i n´ha mort un i al cap de poc se li ha presentat un altre que marxava esmunyit i també l´ha mort.Al final se n´han fet cinc i pel Jordi ha sigut un dia de cacera molt ben aprofitat. S´ha acabat la cacera i ara toca treure els porcs. Fins la pròxima!

       

diumenge, 4 de gener del 2015

Cacera a Cova Llarga (4-1-15)

 Els de Caldes amb l´Antonio contents amb les captures.

         Avui hem caçat Cova Llarga i ha sigut una cacera molt rara. Nosaltres hem anat a tancar unes parades noves i quan encara no estàvem tots posats ja ens han avisat que ja pujaven els porcs. El Jordi i el Toni que encara buscaven les parades ja han vist cinc porcs com s´escapaven cap a la bandera de les Comes. De seguida ja ha tirat el Miquel que ha mort una verra i tot seguit el pare Creus que ha mort un mascle molt maco.  S´han engegat els gossos per mirar si havien quedat porcs però res mes ja havien sortit tots. Avui la cacera ha acabat abans de començar !!!