dissabte, 31 de desembre del 2016

Cacera a Palou (31-12-16)

Avui tres més, quin final d´any!!


    Avui hem caçat a Palou i ha anat molt bé, se n´han fet dotze. Ha sigut engegar i no s´ha trigat gaire en trobar els primers porcs i a partir d´aquí ja no han parat els empaits i els sitis. Avui he tingut sort només començar ja m´ha vingut un empait i he pogut matar el primer porc i durant tot el matí encara n´he fet dos més. Dia rodó, bona manera d´acabar       l´any. El Robert (gosser) avui també estava de sort, ell sol n´ha mort quatre, un altre dia li amagarem les bales,jeje!!. Al final ha estat una bona cacera, ideal per tancar l´any deixant un bon regust de boca i amb ganes de que el 2017 comenci igual que hem acabat el 2016. Au, bon any a tothom!!

dissabte, 17 de desembre del 2016

Cacera a l´hermita de Sant Julià (17-12-16)

Un parell de truges de 50 kg.

       Avui hem caçat a l´hermita de Sant Julià. Era una cacera que feia dos anys que no es feia i ja teníem ganes d´anar-hi. El dia ha començat amb pluja i això ens ha donat alguns problemes per poder-hi accedir amb els cotxes. Quan tot ha estat apunt hem engegat i després d´una estona hem trobat els porcs. Uns empaits s´han escapat al reves de la cacera, comencem malament!. A la nostra línia han tirat un parell de cops, però fallant-los, Al cap de poc m´ha sortit una truja d´uns cinquanta quilos per sota la parada i l´he mort. Cap a l´altre costat de la cacera també algun tret però poca cosa. Un altre empait venia cap a nosaltres i m´ha tornat a sortir a mi i també l´he mort. Al final de cacera encara m´ha sortit un altre, aquest era un nodrís, però aquest l´he fallat, amb tot moll no se senten arribar!!. Al final  n´hem fet sis, no està malament, però contàvem amb més després de tant de temps de no caçar-ho.

diumenge, 11 de desembre del 2016

Cacera a Can Devesa (11-12-16)

Avui sis!!
      Avui hem caçat a Can Devesa i ha anat molt bé. Quan anàvem a parades ja es veia tot molt tocat dels porcs i tot era molt recent. Només engegar ja els han abordat i ha sortit un ramat molt gran, el gosser ha vist deu o dotze que marxaven per dins les boixeres. Han començat els empaits i no han trigat gaire en arribar els primers porcs a les nostres parades. Ha sigut llavors quan ja ha començat el festival de trets. A mi m´ha sortit un nodrís i l´he mort. Els dels costats també tiraven i en feien caure uns quants més. Un moment de calma i me n´entren tres més, hat trick!!.Avui estava molt fi!. Més tard n´han entrat dos més entre les dos parades, jo he mort un i la parada del costat l´altre. Gairebé tots els de la l´inia hem tirat, avui tots volien sortir per allà. Ja havíem tocat retirada i encara hem tingut de córrer un parell de vegades cap a parades, El primer cop ha sortit més avall i l´han mort i al cap d´una estona han avisat que ens pujava un empait, hem corregut a parades i encara me n´han sortit un parell i he pogut fer l´ultim. Al final disset i una altra cacera espectacular!!



dissabte, 3 de desembre del 2016

Cacera als túnels de Castellfollit (3-12-16)

Un parell de porcs força macos.
      Avui hem fet una molt bona cacera  als túnels. Tot el matí ha sigut un no parar d´empaits de sitis i de trets. Hi havia forces porcs i la cacera no podia anar millor, la gent estava força fina i els porcs anaven caient. A la meva parada me n´han entrat un parell i he tingut la sort de poder-los fer tots dos tot i que el primer m´ha costat lo meu. L´he mort al tercer tret, ufff!!. Al final se n´han mort un total de quinze. Cacera excel·lent!!

dissabte, 26 de novembre del 2016

Cacera a Serradell (26-11-16)

Truja de 50 kg
         Avui hem caçat el Serradell i tot i que no ha sigut com l´última vegada també n´hem trobat molts de porcs. Ha sigut deixar anar gossos i no s´ha trigat gaire a trobar els primers porcs, i de seguida el pare Creus ja n´ha mort un que marxava esmunyit. Després ja hi ha hagut una estona          d´empaits i trets, gairebé s´ha tirat a totes les línies. Jo avui era a la parada d´en Nitus i en un dels empaits m´ha sortit una truja i l´he mort, tot i que l´he tingut de baixar a rematar-la ja que havia quedat ferida. Més tard encara me n´ha sortit un altre d´esmunyit que se m´ha parat dins el brut, he provat de tirar-li però una soca que hi havia davant m´ha parat el tret. Aquest se m´ha escapat, ha tingut sort, la pròxima potser no en tingui tanta. Al Final se n´han mort 16 en total, aquest any anem a ritme de rècord.

dissabte, 19 de novembre del 2016

Cacera a Can Devesa (19-11-16)

Truja de 50 kg

      Avui hem caçat a Can Devesa, ja se sabia que hi havia força moviment de porcs. De porcs n´hem trobat forces i han tirat moltes parades. Després de tirar el Llorenç me n´han baixat un parell i he pogut matar una truja , el que venia darrera seu ja no m´ha sortit. Ha sigut una estona de molt de moviment i molts de trets. El Pare Creus també n´ha mort un, ja li tocava tirar!!. De fet, li ha tirat a tres però nomes n´ha mort un, estava rovellat, ara ja ha començat. Al final n´hem mort 17, ja es veia que se´n farien forces tal i com estava tot de tocat.

Tots els porcs morts a la línia de parades

dissabte, 12 de novembre del 2016

Cacera a Riu (12-11-16)

Parada a Les Lloses.

    Avui hem caçat a Riu i ha sigut una molt bona cacera. Tot i que la majoria dels porcs estaven al cantó del Serrat Vermell, a les Lloses també n´hem fet corre, tot i que no tants com normalment. Només engegar al nostre costat ja n´hem trobat una colla i al cap de poc m´ha sortit un a parada i l´he pogut fer. La cosa pintava bé. A l´altre costat no paraven de trobar porcs i de tirar. Gairebé tots els que érem a les Lloses hem tirat, ha anat tot molt repartit. Al final no me n´ha sortit cap més però ja ha estat bé per que després els hem tingut de baixar i ha sigut quan hem patit de valent, ja que hi ha una bona excursió fins als cotxes. La cacera ha estat molt entretinguda, se n´han mort 18, no està gens malament. 

Els Afortunats de Les Lloses.

diumenge, 6 de novembre del 2016

Cacera als horts de Castellfollit (6-11-16)

Truja de 25 kg amb un bon tret.

        Avui hem caçat al horts de Castellfollit. Els dia no pintava gen bé per que quan hem arribat estava plovent i no semblava que volgués parar. Ens hem tingut que esperar fins a les vuit, però no parava de ploure, tot i no parar, ja hem anat a parada, la gent ja estava nerviosa!!. Ha costat trobar-los, però quan ho hem fet n´hem fet córrer forces. De seguida ja han començat a sentir-se trets cap dalt i hem estat una bona estona entretinguts. Un dels porcs després de tirar-li varies parades li ha sortit al Toni i l´ha mort. El Jordi com sempre ja tornava a fer de les seves matant-ne un parell més. Al final   s´han mort nou porcs,que no esta gens malament tenint en conte que no pensàvem pas poder caçar.

dimarts, 1 de novembre del 2016

Cacera a can Serra (1-11-16)

El Vicenç amb un espectacular verro de més de 100 kg!!
El Toni amb una truja de 35kg.




El Vicenç i el Codina carregant porcs.
El Jordi amb un parell de verros.
     Avui hem caçat  a Can Serra ja que durant la setmana s´havia vist un ramat de porcs remenant per aquells camps. Quan anàvem a parades als de la part de dalt de la cacera ja ens hem topat amb uns quants porcs que marxaven i els hem aconseguit de fer tornar entrar. Ja es veia que n´hi haurien forces. Ha sigut engegar i de seguida ja s´ha tirat amb algun porc esmunyit. De seguida han començat els empaits i els sitis i així tot el matí. El Vicenç n´hi ha sortit un de XXL i després d´uns quants trets l´ha aconseguit aturar. Quin porcàs!!!!. Al Toni també n´hi ha sortit un i també l´ha mort. I el Jordi que era sota seu anava fent de les seves i n´ha mort un parell més. Avui s´ha tirat a totes les línies de tancada. Al final se n´han mort dotze i un parell feien més de cent quilos. Una altra cacera de les bones, aquesta temporada ja n´hem fet unes quantes!!

dissabte, 22 d’octubre del 2016

Cacera a Serradell (22-11-16)



7 porcs en un matí !!
       Avui cacera a Serradell, encara no l´haviem caçat i sabíem que ni havia forces. La cacera ha començat molt bé per que de seguida ja s´han trobat porcs a diferents llocs. Tot el matí ha estat un festival d´empaits i trets per tot arreu, el gossers no donaven abast a llevar porcs. El Toni en una de les parades a tirat a vuit porcs, cinc els ha deixat morts allà mateix i tres els ha tingut de pistejar trobant-los un tros mes avall. Això si que és aprofitar un matí de cacera!!. A part del Toni altres parades també n´han fet tres i d´altres dos. Ja era tard i encara se sentia algun tret. Al final els gossos rebentats i vint-i-quatre porcs morts, i els que s´han escapat!!. per la tarda anant a buscar gossos s´ha mort el número vint-i-cinc, uns dels gossos que s´havien quedat al bosc encara feien siti a un porc ferit del matí. Cacera espectacular!!





dissabte, 15 d’octubre del 2016

Cacera al Túnels (15-10-216)


Truja de 45 kg
     Avui s´ha caçat la zona dels túnels de Castellfollit i s´han trobat forces porcs. La cacera ha estat molt distreta per que hi ha hagut molts sitis i molts empaits. De trets també n´hi ha hagut forces però no tots han sigut encerts, se n´han fallat uns quants. El Toni que era a la part d´abaix de la cacera n´ha mort un quan ja reculava de les parades de sobre seu. Encara n´ha vist un altre que també reculava després de tirar-li sobre seu però no li ha pogut tirar. Al final se n´han mort cinc però podien ser uns quants més si no s´haguessin fallat, però ja se sap que no es poden pas tocar tots!!

diumenge, 2 d’octubre del 2016

Cacera a Palou (2-10-16)

Deu ni do!!

Truja de 40kg
   

     

















        Avui hem caçat a Palou ja que sabíem que hi havia una colleta de porcs maca. A sigut engegar i trobar-los i tot el matí empaitant, llàstima que faltaven gossos i costava de fer sortir els porcs a parades. El Toni en un d´aquests empaits li ha sortit una truja d´uns 40 kg i l´ha mort. Al final de cacera amb molt d´esforç per part dels gossos i dels gossers n´hem aconseguit de matar cinc. A veure si el pròxim dia ja tenim més força de gossos.

dissabte, 17 de setembre del 2016

Cacera a Caldes de Montbui ,Mas d´en Curró (17-9-16)

Tres en un matí 


        Avui cacera a Caldes de Montbui, rememorant vells temps!. El Toni ja fa unes caceres que es queda a Caldes, ha de fer bondat, que ara ja és pare i té que ser "responsable". A més s´ha caçat al costat de casa seva i a aquest porcs ja els hi tenia ganes, ja que li han destroçat tot durant l´estiu. La cacera ha sigut un espectacle han sortit porcs per tot arreu. Només començar ja s´han trobat els primers porcs i així ha seguit tot el matí.


Aprofitant l´entorn per poder treure els porcs.
           Al costat de la línia se n´han mort cinc,que és on jeien, un el David ,un el Ramón i tres el Toni que estava molt fi tirant. Els demés s´han mort cap el Gorg d´en Pèlag que és on s´han tirat més trets. El Pepe ,el Joan , Florentino,Sergi.....ufff ,han tirat quasi tots. Al final se n´han mort tretze i encara en podien haver sigut més . Cacera de les que no es fan cada dia ,ESPECTACULAR!!

Una bona colla de porcs!!

diumenge, 28 d’agost del 2016

Cacera al Palets ( 28-8-16)


Mascle de 90kg.
Un molt bon mascle.
            Avui un altre permís per danys. Aquesta zona ja l´haviem caçat però estan tornant a tocar els camps. La cacera ha començat i no es trobaven el porcs, al cap d´una bona estona se n´ha trobat un de gros i després de fer varies voltes li ha sortit al Toni que era al cap d´amunt de la cacera. Aquest senglar fent ús de la seva experiència i veterania venia darrera el rastre d´una guineu, però aquesta vegada l´estrateja no li ha servit per escapar-se. Aquest son els que agraden de caçar per que feia mes de 90 kg. El Toni aquest any està començant força bé, encara no ha començat la temporada oficial i ja en porta un parell de molt bons. Encara hi ha hagut temps de canviar de zona, per veure si trobàvem els que feien mal, allà el Pericas n´ha mort un d´uns 60 kg. Un parell més i a esperar l´inici de la temporada, que ja falta molt poc!!!

dimecres, 10 d’agost del 2016

Cacera als Palets (10-8-16)


El Toni content amb el seu primer porc de la temporada.
               Avui s´ha fet cacera ja que s´ha demanat un permís per danys. El Toni aprofitant que estava de vacances ho ha aprofitat per anar-hi. Només començat ja n´han trobat un de gros i després d´empaitar-lo una bona estona li ha sortit al Toni que estava als Palets. Li ha disparat i l´ha mort i això que li ha sortit al camp "a fondo". Avui el Toni estrena el casiller de la temporada!!. De porcs encara se n´han trobat un parell més, un l´ha  mort en David (Pericas) i l´altre s´ha escapat pel "forat del pany" els grossos ja ho fan!!. Al final un parell i aquests ja no faran mal als conreus. 


Verro de 80 kg.

dimecres, 23 de març del 2016

Cacera a Sant Aniol (23-3-16)

Truja de 60 kg

Bona parada!!

























           Avui ja es una de les ultimes caceres i el Toni ho ha volgut aprofitar, ja que es caçava a Sant Aniol. La cacera ha estat força distreta per que hi ha hagut forces empaits i de trets també. El Toni ha anat a fer parada a la zona de Martanyà i després de perdre el corriol a la pujada al final han arribat a parada, això si, han hagut de córrer per que la cacera ja havia començat. Al Toni en un dels primers empaits li ha sortit una truja i l´ha mort al primer tret, encara n´ha sentit un parell més però no li han sortit a parada. Al final se n´han mort un bon grapat i ha estat una bona cacera.
        Això s´acaba i s´han d´aprofitar les ultimes oportunitats!!

diumenge, 20 de març del 2016

Cacera a Argelaguer (20-3-16)

Una truja de 50 kg a la parada del dipòsit

    Avui hem caçat amb els d´Argelaguer. la cosa no ha començat be per que quan hem arribat estava plovent. Al final s´ha decidit de sortir. De porcs se n´han trobat però amb tot el bosc moll no se sentien. Després de molt d´esforç per part dels gossers, (no es fàcil caçar amb tota l´aigua que et va caient a sobre, quan vas passant per dins) se n´han mort dos. Un l´ha mort el David  i l´altre el Toni a la zona del dipòsit. Un altre dia ja anirà millor!!