dissabte, 23 de desembre del 2017

Cacera s Santaló i Canet (23-12-17)

Tres més, mica a mica!

       Avui hem caçat a Santaló i ha estat una cacera una mica rara. Els porcs s´han trobat aviat però       s´ha fallat el primer i s´han escapat els gossos. Després d´escapar-se gossos costava molt més de fer córrer porcs i a més anaven al reves de les parades. A mig matí he sentit soroll darrera i m´ha entrat un porc que he pogut matar, més tard arrivaba l´últim gos que faltava dels del matí que encara anava darrera del porc. Havent recuperat gossos s´ha tornat a caçar i encara sortien porcs han tirat més parades i els germans Nierga n´han fet un cadascú i algun altre que s´ha fallat. A última hora s´ha trobat un ramat davant de les parades i m´han vingut dos empaits primer m´ha sortit un de 30 kg i l´he mort i de seguida una truja de 50kg que l´he ferit i l´he tingut d´anar a rematar a la bardissa.  Després de moltes caceres de mala sort he tingut un dia bo!!!!!. Al final se n´han fet sis però podia haver anat millor:

dissabte, 9 de desembre del 2017

Cacera a la Quera (9-12-17)

El segon de l´any!!
         Avui hem caçat a la Quera i ha sigut una de les bones d´aquest any. Ha sigut engegar i no parar de trobar porcs això si, tots a la part baixa de la cacera. La majoria d´empaits pujaven i cap el bag que és on s´ha tirat més. El que erem al solei no hem tingut tanta sort, però al final a la nostre zona se         n´han fet quatre. En un dels porcs empaits que ens han vingut, me n´ha sortit un de mitjanet que és el que he mort. El segon de la temporada, aquest any no hi ha manera. A veure si quan canviem d´any canvia la sort....... . Al final se n´han mort 21 i podien haver estat més, se n´han fallat uns quants. Vinga a pel pròxim!!

dissabte, 4 de novembre del 2017

Cacera a Coll de Riu (4-11-2017)



El primer de l´any!!

      Avui hem caçat a coll de Riu i ha anat molt bé. Quan hem començat teníem molta por que no ens passes igual que l´última vegada, que ens va caure un xàfec que deu ni do. Ha sigut començar i trobar porcs, avui pintava bé. De seguida ja han començat a petar els primers trets i ja ha sigut un constant tot el matí. A la nostre zona no han trobat porcs però han vingut uns quants empaits i en un d´aquest m´ha sortit una truja de 50 kg i l´he pogut matar. Per fi!!! el primer porc de l´any. Aquest any no hi ha manera sempre soc a "l´altre costat" , be ja canviarà la sort o això espero. Al final n´hem mort quinze i ha estat una cacera molt distreta. A veure si a partir d´ara em van les coses millor, sigui pel sigui crec que ja he pagat prou penitencia!! jaja.


dissabte, 4 de març del 2017

Cacera a la Quera (4-3-17)


És un privilegi poder caçar aquestes muntanyes!
       Avui hem caçat la Quera i ha sigut un festival, se n´han mort 22. Jo he estat a les terrelleres i la nostre zona només n´hem mort quatre i tota la resta a la part de Talaixà. Abans d´engegar els gossos ja han tirat, això prometia!. Ha sigut deixar anar gossos i no han parat d´arrencar porcs. I havia  moments que tirava més d´una parada alhora. En un dels empaits que s´ha acostat a la nostra zona    m´ha sortit una truja i l´he mort, aquest és el porc número quaranta de la temporada!!!. Venia empaitat pel Tarot que ha fet molt bona feina tot i la seva edat, aquest no falla mai!. Quan hem plegat ens ha tocat pencar de valent per anar a treure pocs, la cacera no només és "arronsar el dit".


El número 40 !!!

dissabte, 18 de febrer del 2017

Cacera a Riu (18-2-17)


Vistes des del Serrat Vermell


       Avui cacera a Riu, aquesta cacera és de les maques pel paisatge que es veu des de les parades.           De porcs n´hem trobat, però ha costat molt de fer-los collar a parades. Tots els empaits anaven cara avall i allà feien un parell de voltes per despistar els gossos. He sentit soroll i m´ha sortit un ramat de porcs a la clapissa i he pogut fer doblet. Anaven cinc i he mort els dos més grossos. Al final se n´han mort vuit en total. 

Un parell més.




dissabte, 4 de febrer del 2017

Cacera a Santaló i Canet (4-2-17)

Truja de 70 kg

        Avui hem caçat a Santaló i se n´han mort nou, però podien haver estat molts més. Entre fallats i ferits se n´han escapats molts. Ha sigut engegar la cacera i ja han començat a bellugar porcs.Ven aviat ja me n´ha sortit un de petit i l´he fallat, de seguida tota la línia de parades ha començat a tirar. Me      n´ha sortit un altre i aquest se m´ha escapat ferit, avui es veu que no és el meu dia. I encara estava pensant com se´m podia haver escapat i ja  me´n surten dos més i he pogut matar la truja i el garrí ha marxat també ferit. A totes les parades del voltant se n´han mort, ha durat una estona que ha sigut una bogeria. Al final ha sigut una bona cacera amb molts empaits i molts trets.

dissabte, 14 de gener del 2017

Cacera a Serradell ( 14-1-17 )

Un altre!!


    Avui hem tornat a caçar al Serradell i ha sigut una cacera molt difícil ja que el vent ha bufat de valent. Estaves a parada i no senties res més que el soroll de les alzines. De porcs ni havien forces però s´escapaven per tot arreu. Se sentien trets però es fallaven, per que quan et donaves conte o t´estaven mirant o ja t´acabaven de passar. A mitja cacera he vist un davant meu dins les alzines i quan em poso apunt veig dos més que ja se m´escapaven. Els hi he tirat a la desesperada i amb molta sort n´he mort un. El primer que he vist ha reculat din de cacera. El vent no ha deixat de bufar gens, molestant moltíssim a les parades. Al final tot i lo complicat que ha sigut la cacera encara se n´han fet vuit, que no està gens malament, hem tingut dies amb millor temps i n´hem fet menys.

diumenge, 8 de gener del 2017

Cacera a Can Devesa ( 8-1-17 )

Comencem bé l´any avui tres més!!

      Avui hem caçat a Can Devesa ja que hi havien tornat a entrar porcs. No s´ha trigat gaire a trobar-los i de seguida ja corrien. Els primers trets ja han petat i això volia dir que algú ja els havia vist. De cop ha començat a bufar el vent i ja no ha parat en tot el matí,això ha complicat molt la cacera per que ja no se sentien els porcs.En un dels empaits me n´han sortit dos i he pogut fer el doblete. Els empaits s´anaven sentint i anaven petant més trets. Cap el final de cacera encara n´he vist un altre que em passava pel brut i li he tirat, deixant-lo ferit. Més tard li he seguit la sang i l´he trobat un troç més avall, ja mort. Hem acabat la cacera i se n´han mort set, està prou bé amb lo que s´ha complicat el dia.