dimecres, 26 de desembre del 2018

Cacera a Argelaguer (26-12-18)

Verro de 60kg
     Avui ens ha convidat a Argelaguer. Era molt aviat quan ens hem trobat al punt de trobada, s´han repartit les parades i de seguida cap a col.locar-nos. Quan anàvem a parades es veia molt de rastre, la cacera prometia molt. A poc d´engegar, els gossos s´han posat a empaitar, però no havien fet siti i podia ser un cabirol. Els gossos ja se sentien prop nostre i la parada del meu costat ja li tira, era porc. Ni un minut i ja sento trencar davant meu, baixava per l´altre costat del torrent. Li he tirat un tret i ha quedat sec allà mateix. M´hi acosto i era un verro d´uns seixanta quilos, collonut!. Durant tot el matí   s´han anat trobant porcs i s´han anat tirant mes trets però per la nostre zona cap més, només aquest verro a primera hora. Al final se n´han mort cinc.

dijous, 13 de desembre del 2018

Cacera a la Quera (13-12-18)


      Avui hem caçat a la Quera. Al matí ben aviat ja hem enfilat cap a parades i de seguida ja hem estat col.locats. Hem engegat i al cap de poc ja s´ha trobat una colla de porcs per la part baixa de la cacera. No s´ha trigat gaire en sentir els primers trets. El Fèlix en poca estona n´ha mort un parell i també han tirat altres parades. Jo, que estava a la part alta de la cacera, he sentit com s´acostava un empait dels veïns i no ha trigat gaire en sortir-me un parell de porcs per darrera. Un tret a la truja ha quedat seca i un parell més al garrí que ha caigut rodant rost avall. He baixat i he trobat el rastre de sang però el porc ja no hi era. Més tard l´hi han fet siti els gossos i el Pericas l´ha rematat.  Per sobre d´on era jo en Llorenç en pelava un parell més. Un altre siti per sobre meu i ja he tingut un verro gros a la parada, l´apunto, apreto i res! em falla el rifle. Faig pujar una altre bala i aconsegueixo tombar-lo quan ja sortia disparat rost avall. Uff pels pèls!!. Després d´aquest porc ja s´ha anat plegant per que no se n´ha trobat cap més. Al final n´hem fet nou.

dissabte, 27 d’octubre del 2018

Cacera a Ferles ,Caldes de Montbui (27-10-18)

Truja de 50 kg
     Avui com que marcava pluja m´he quedat amb la colla de Caldes. Quan he arribat al local ja estava plovent, pintava molt malament. Mentre esperàvem a veure que feia el temps hem esmorzat bé i quan hem acabat teníem que decidir que fer. Ningú es posava d´acord, ja que a ningú li agrada mullar-se, i com sempre a sortit algú que ha dit la frase.....No hi ha collons!!!. No tothom, però uns quants "malalts"hem decidit sortir tot i saber que ens mullaríem molt. Quant tots els que hem sortit érem a parades hem engegat i de seguida els gossos ja empaitaven, però al final han sortit dos cabirols. Més tard han fet una arrencada i al cap de poc ja en mataven un a la riera, han repassat on havia sortit i no n´hi havia cap més. Ja s´havia caçat força i no en trobàvem cap més i el gosser ha baixat a fer unes bardisses prop del càmping i allà ha trobat la ramada. De seguida el gossos n´han agafat un i els demés han sortit a tot gas. Tot això passava sota una forta pluja que costava de sentir els gossos .       L´empait ha saltat a la riera i li han sortit al Vicenç, que ha mort una truja, els altres han girat i han baixat cap a mi. M´ha sortit una altra truja i després de tirar-li i d´uns moments d´incertesa, els gossos l´han trobada morta dins la bardissa. Al cap de poc ja hem plegat . Al final n´hem mort quatre i una mullada de les que fan historia. No vull pensar com anaven els gossers. Que jo recordi de les vegades que m´he mullat més, si sentiu , no hi ha collons!!.... no escolteu!!  ja ja.

diumenge, 7 d’octubre del 2018

Cacera a Can Devesa (7-10-18)

Un de gros ja era hora! , mascle de 70 kg
     Avui hem caçat a Can Devesa. El dia ha començat amb tot molt moll per que havia plogut a la matinada. S´ha engegat i ha costat molt trobar porcs. S´han arrencat un parell de grossos i un d´ells   ha sortit a la parada de dalt de tot que es on estava jo, un parell de trets i ha quedat mort un troç més avall. L´altre s´ha escapat fora de cacera. Durant molta estona del matí no ha passat res, ni empaits ni trets.Un tret a un porc esmunyit unes parades mes avall però res Cap el final de la cacera me n´ha vingut un altre, però no m´ha volgut sortir, aquest tenia que ser gros. He deixat de sentir-lo i al cap de poc ja li tiraven sota meu però no li han fet res. La cacera s´ha acabat així, al final n´hem fet un parell de grossos. Ja esta bé amb el dia que hem tingut.

diumenge, 30 de setembre del 2018

Cacera al Serradel (30-9-18)

Avui dos més !!
     Avui hem caçat al serradell i tot i ser un diumenge hem fet córrer forces porcs. Quan hem sigut tots a parada s´ha engegat i no han trigat gaire a trobar els primers. Això pintava bé!. Després de la primera empaitada  ja han petat els primers trets, dos garrins fallats però encara dins de cacera. Al cap de poc ja m´hen surt un i després de tirar-li tres trets l´he aconseguit fer caure. Encara ha durat una estona que en feien córrer més i se´ls hi anava tirant. A la part de baix de la cacera també en trobaven i també els hi taraven. Un dels empaits que havia sortit de cacera ha tornat a entrar per la part de baix i després d´empaitar-lo unes quantes hores me l´han fet arribar a la parada i també l´he mort. Matí rodó, no es pot demanar res més, un altre al sac!.Al final n´hem mort sis, i ha estat una bona cacera.

dissabte, 29 de setembre del 2018

Cacera a Santaló i Canet (29-9-18)

Garrí de 15 kg
    Avui hem caçat a Santaló i Canet. Aquesta cacera és de les bones, quan n´hi tenim en fem forces. Quan tots ja érem a parades els gossers han engegat i al cap d´una estona, a la part de Can Costa encara no n´havien trobat cap. Això era mala senyal, allà sempre n´hi han. Ha costat molt però al final n´han trobat un parell un l´han mort sota meu i l´altre s´ha escapat cap a l´altre costat de la cacera. Cap a la part de dalt també n´han trobat uns quants i s´ha sentit algun tret. Cap a mitja cacera el gosser ha llevat un parell de porcs i a mi me n´ha sortit un, era un garrí, i l´he mort. L´altre s´ha fos per algun lloc de la cacera. Feia molta calor, els gossos ja no volien caçar i al final hem plegat. En total avui n´hem fet tres, poca cosa, però tampoc n´hem fet córrer gaires.

diumenge, 16 de setembre del 2018

Cacera a Can Devesa (16-9-18)

Mascle de 35 kg
      Avui hem caçat a Can Devesa, i ha anat molt bé. Els gossers han engegat i no han trigat gaire en trobar els primers porcs. Al cap de poc ja han petat els primers trets, i durant una estona ha sigut força distret. On era jo ho sentia tot perfecte, no parava de sentir porcs però només un m´ha sortit a la parada, i  ha sigut el que he mort. El segon de la temporada i a més ho feia amb el 45-70, ja tenia ganes de fer-ne un amb aquest rifle, l´any passat gairebé no el vaig fer servir i no vaig tenir                  l´oportunitat d´estrenar-lo com cal. Mentres ha durat la cacera han tirat forces parades, amb diferent sort i  hem aconseguit fer-ne cinc, podíem haver-ne caçat més però ja se sap..... .S´ha tocat retirada i al final ha sigut una bona cacera i hem passat un bon matí que és el que comte.



dissabte, 15 de setembre del 2018

Cacera als túnels, Can Passavent (15-9-18)

Un mascle de 45 kg, el primer d´aquest any.
    Avui hem caçat la zona dels túnels de Castellfollit. Ben aviat ja érem a parada i s´ha engegat, ja portàvem una estona i encara no se n´havia trobat cap. Al altre costat de la cacera si que n´anaven trobant, però al nostre poca cosa. Aquest any ,de moment, la cosa està força fluixa de porcs. De tant en tant petava algun tret a la carena i per l´emisora sentíem que a l´altre costat també se n´anava matant algun. A mig matí ha entrat un empait amb un parell de gossos i l´han fet arribar a la parada que feia jo i l´he pogut matar, el primer de l´any!!.La cacera, al nostre costat ha estat molt pobre. Al final després de molt d´esforç n´hem aconseguit fer sis, que no esta gens malament ,tal i com pintava el matí.
 

dissabte, 17 de març del 2018

Cacera a la Quera ( 17-3-18)

Mascle de 75 Kg
   Avui cacera a la Quera. El dia pintava molt bé, tot pujant cap a parades es veien molts rastres de la nit. Aquesta cacera porta uns anys sent de les millors. S´ha engegat i els gossos no torbaven porcs, malament!!. Més avançada la cacera se n´han anat trobant uns quants, però res a veure amb les últimes caceres. Al costat de Martanyà pocs trets i això que és allà on normalment hi ha festival de trets.Al costat de les terralleres, que és on era jo,  menys moviment, però alço la vista i veig com em pujava un porc gros sense fer soroll. Li he tirat i ha marxat com si res, al quart d´hora venien dos gossos amb l´empait  d´aquest porc i a uns cinquanta metres s´han posat a fer siti. Uf, l´havia tocat segur, m´hi he acostat i ja era mort. La cacera ha continuat i pocs trets més. Al final se n´han mort set i amb molta feina però ja esta bé, hem tingut caceres amb les expectatives molt més altes i que al final han sigut un fracàs, molt pitjor que aquesta.

diumenge, 11 de març del 2018

Cacera al Serradell ( 11-3-18)

Mascle de 18kg
   Avui hem caçat al Serradell. Hem engegat i feia molt de vent, ja començàvem malament. Sorprenent ment s´han trobat aviat. Però amb el vent els empaits s´apropaven a les parades i els porcs no volien sortir. Hi ha hagut molts empaits i de molta estona per que no paraven de donar voltes. De tant en tant algun tret dels gossers i d´alguna parada també. Al tercer empait que se m´acostava a la parada, per fi, me n´ha sortit un de petitot i després d´un parell de trets l´he pogut tombar. La cacera encara ha durat un parell d´hores més però poca cosa més. Al final se n´han mort quatre, que no està gens malament tal i com pintava la cacera.

diumenge, 4 de març del 2018

Cacera Moià (4-3-18)

Mascle de 70 kg
    Avui gràcies a un company he tingut l´oportunitat d´anar de cacera amb la gent de Moià. Feia temps que hi volia anar, ja que m´ho coneixia molt bé per que hi anava a passar els estius. De tant en tant també has de canviar de paisatges i de tipus de parades. La cacera ha sigut molt bona , no han parat de fer córrer porcs. S´han tirat molts trets i per tot arreu. Feia estona que no se sentia res i la parada de sobre ha tirat a un porc, jo també li he pogut tirar, però una mica lluny i s´ha escapat. No parava de sentir empaits i trets estava el matí molt distret. Un dels empaits s´acostava cap on estava, el porc li ha sortit a la parada de sota però l´ha errat. Als pocs segons ja em sortia per on estava jo. Li he tirat un tret i aquest si que que s´ha quedat. Millor impossible!!. Haurem de repetir alguna cacera més per Moià. Al final se n´han fet nou. Excel·lent cacera!!

diumenge, 11 de febrer del 2018

Cacera Can Planas (11-2-18)

Mascle de 30kg.

      Avui hem caçat a Can Planas i no ha anat gaire bé,se n´han trobat molts pocs. S´ha engegat i de seguida ja hem vist que no seria de les millors caceres, per trobar el primer ha costat molt i ha començat a donar voltes. Per l´altre costat de la cacera n´han trobat un altre que al cap de poc ja ha saltat a les parades dels palets on l´han mort. El que anava donant voltes se li anaven afegint gossos fins que ja l´empaitaven una dotzena de gossos i ha sigut llavors quan s´ha decidit de sortir a parades.  Quan m´he adonat ja el tenia a la meva parada, un tret i a terra!. Encara se n´han fet córrer un parell més però no han fet cap a enlloc. Al final els gossos ja no podien més i s´ha plegat.

dissabte, 10 de febrer del 2018

Cacera a Can Vila de Vall (10-2-18)

Mascle de 30 kg.

      Avui cacera amb els de Caldes de Montbui, i hem caçat a Can Vila de Vall. S´ha engegat i al nostre costat no trobàvem res. Després de una bona estona ja hem trobat el primer però no ha volgut córrer, ha anat de bardissa en bardissa trinxant tots el gossos que se li acostaven. Al final el David gosser ha aconseguit de matar-lo, però el mal ja estava fet. A l´altre costat si que n´han fet córrer i han tirat moltes vegades als camps del mig. En un dels empaits n´han vingut tres cap el nostre costat, li han sortit al Sergi i n´ha mort un , els altres han vingut cap a nosaltres. El de sota meu ha tirat a un i l´ha fallat, al cap de poc ja m´ha sortit a mi i l´he pogut matar. Un altre li han tirat més avall i després de fallar-lo l´han mort a una altre parada. Cap el migdia recompte i se n´han mort nou!!. Ja es veia que ni havien forces pel rastre que hi havia. Ha sigut una molt bona cacera.

diumenge, 28 de gener del 2018

Serradell (28-1-18)


Tres més!!

      Avui érem poca gent i hem caçat a Serradell. Hem engegat i ha costat força de trobar-los, els tenia davant meu i només trobar-los ja me n´han sortit dos i els he pogut fer tots dos. A l´altre costat de la cacera també n´han trobat un de gros però al cap de molta estona els gossos l´han deixat. Més tard en Tarot l´ha tornat a trobar i tot sol me l´ha fet arribar a parada. Li he tirat i ha marxat tocat fora de cacera. Després d´uns moments d´incertesa l´he trobat mort a uns cinquanta metres. Uff, ja em pensava que se m´havia escapat!. Un altre al sac, quin matí!. Se n´han fallat un parell, un que han mort els gossers i algun que s´haurà quedat en algun racó. Al final quatre.

dissabte, 27 de gener del 2018

Cacera a Riu (27-1-2018)



     Avui hem caçat a Riu i tot i que no n´hi havien gaires ha anat força bé. Només començar al costat de la Llosa han trobat un molt gros que ha vingut al nostre costat i tot i que l´he tingut molt a prop no ha volgut sortir a la parada i al final s´ha escapat pel riu. A l´altre costat també corrien porcs i s´anaven sentint trets. Més tard n´han trobat un altre davant nostre i al cap de poc ja he sentit que s´acostava i aquest si que ha sortit a la parada. Un tret i a terra. Quan l´he anat a veure, caram quin mascle!! Bons ullals!!. Hem acabat la cacera i al final se n´han fet vuit. No hem trobat gaires però els hem aprofitat!!.