diumenge, 30 de setembre del 2018

Cacera al Serradel (30-9-18)

Avui dos més !!
     Avui hem caçat al serradell i tot i ser un diumenge hem fet córrer forces porcs. Quan hem sigut tots a parada s´ha engegat i no han trigat gaire a trobar els primers. Això pintava bé!. Després de la primera empaitada  ja han petat els primers trets, dos garrins fallats però encara dins de cacera. Al cap de poc ja m´hen surt un i després de tirar-li tres trets l´he aconseguit fer caure. Encara ha durat una estona que en feien córrer més i se´ls hi anava tirant. A la part de baix de la cacera també en trobaven i també els hi taraven. Un dels empaits que havia sortit de cacera ha tornat a entrar per la part de baix i després d´empaitar-lo unes quantes hores me l´han fet arribar a la parada i també l´he mort. Matí rodó, no es pot demanar res més, un altre al sac!.Al final n´hem mort sis, i ha estat una bona cacera.

dissabte, 29 de setembre del 2018

Cacera a Santaló i Canet (29-9-18)

Garrí de 15 kg
    Avui hem caçat a Santaló i Canet. Aquesta cacera és de les bones, quan n´hi tenim en fem forces. Quan tots ja érem a parades els gossers han engegat i al cap d´una estona, a la part de Can Costa encara no n´havien trobat cap. Això era mala senyal, allà sempre n´hi han. Ha costat molt però al final n´han trobat un parell un l´han mort sota meu i l´altre s´ha escapat cap a l´altre costat de la cacera. Cap a la part de dalt també n´han trobat uns quants i s´ha sentit algun tret. Cap a mitja cacera el gosser ha llevat un parell de porcs i a mi me n´ha sortit un, era un garrí, i l´he mort. L´altre s´ha fos per algun lloc de la cacera. Feia molta calor, els gossos ja no volien caçar i al final hem plegat. En total avui n´hem fet tres, poca cosa, però tampoc n´hem fet córrer gaires.

diumenge, 16 de setembre del 2018

Cacera a Can Devesa (16-9-18)

Mascle de 35 kg
      Avui hem caçat a Can Devesa, i ha anat molt bé. Els gossers han engegat i no han trigat gaire en trobar els primers porcs. Al cap de poc ja han petat els primers trets, i durant una estona ha sigut força distret. On era jo ho sentia tot perfecte, no parava de sentir porcs però només un m´ha sortit a la parada, i  ha sigut el que he mort. El segon de la temporada i a més ho feia amb el 45-70, ja tenia ganes de fer-ne un amb aquest rifle, l´any passat gairebé no el vaig fer servir i no vaig tenir                  l´oportunitat d´estrenar-lo com cal. Mentres ha durat la cacera han tirat forces parades, amb diferent sort i  hem aconseguit fer-ne cinc, podíem haver-ne caçat més però ja se sap..... .S´ha tocat retirada i al final ha sigut una bona cacera i hem passat un bon matí que és el que comte.



dissabte, 15 de setembre del 2018

Cacera als túnels, Can Passavent (15-9-18)

Un mascle de 45 kg, el primer d´aquest any.
    Avui hem caçat la zona dels túnels de Castellfollit. Ben aviat ja érem a parada i s´ha engegat, ja portàvem una estona i encara no se n´havia trobat cap. Al altre costat de la cacera si que n´anaven trobant, però al nostre poca cosa. Aquest any ,de moment, la cosa està força fluixa de porcs. De tant en tant petava algun tret a la carena i per l´emisora sentíem que a l´altre costat també se n´anava matant algun. A mig matí ha entrat un empait amb un parell de gossos i l´han fet arribar a la parada que feia jo i l´he pogut matar, el primer de l´any!!.La cacera, al nostre costat ha estat molt pobre. Al final després de molt d´esforç n´hem aconseguit fer sis, que no esta gens malament ,tal i com pintava el matí.